Afbeelding
Foto:

Techniekhuis Twente: vakopleiders op één nieuwe locatie

HENGELO - Waar begin vorige eeuw door Stork nog pompen werden gemaakt zijn sinds kort de vakopleiders voor de bouw gehuisvest, in het Techniekhuis Twente, aan de Lansinkesweg 28a in Hengelo.

Dit industriële monument is dé plek waar bouwvakkers, schilders, installatiemonteurs, elektromonteurs, meubelmakers, interieuradviseurs en kaderfunctionarissen voor de bouw worden opgeleid. De vakopleiders Bouwschool Twente, Schildervakopleiding Hengelo, Installatiewerk IW en het ROC van Twente werken er sinds kort intensief samen. Het is dé plek in Twente waar beginnende bouwprofessionals, zij-instromers, baanwisselaars, werkzoekenden en ook statushouders een opleiding kunnen volgen om de beste in hun vak te worden. De unieke krachtenbundeling van het ROC van Twente met de vakopleiders in het Techniekhuis Twente is dé garantie voor een succesvolle toekomst in de bouw.

Innovatieve projecten
In de goed geoutilleerde praktijkhal van het Techniekhuis Twente gaan studenten van de verschillende opleidingen samenwerken in multidisciplinaire projecten voor een betere simulatie van de praktijk. Hierdoor leren ze binnen hun opleiding al samenwerken met andere vaklieden die op een bouwplaats aanwezig zijn. De studenten leren kennis te vergaren, creatief te zijn en oplossingen voor de praktijk te bedenken. Zoals het ontwerpen en de realisatie van een klein en duurzaam 'tiny house'. De vakopleiders willen daartoe ook intensiever samenwerken met het VMBO- en HBO-onderwijs en het bedrijfsleven om nieuwe kennis op alle niveaus te bundelen, door te ontwikkelen en met elkaar te delen. Daar wordt de bouw in Twente uiteindelijk beter van.

Baangarantie
Er is bij de bouw-, schilders- en installatiebedrijven in Twente veel vraag naar bouwtalenten met technische diploma's op zak. Een praktijkopleiding volgen bij het Techniekhuis Twente betekent je vak leren, werken in de praktijk en tegelijkertijd een goed loon verdienen met een baangarantie. Je volgt praktijkgericht MBO-bouwonderwijs via de BOL- of BBL-opleidingsroute op niveau 2, 3 of 4. Instappen in een opleiding kan met minimaal een vmbo diploma. Kijk op onze website techniekhuistwente.nl

Open dagen
Samen met het ROC van Twente organiseren de praktijkopleiders voor de bouw open dagen in het Techniekhuis Twente. Wilt u met uw zoon of dochter meer informatie over bouwopleidingen, bezoek dan onze open dagen op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari. Alleen heel benieuwd naar ons opleidingsgebouw Techniekhuis Twente? Ook dan bent u van harte welkom! Op dit moment bevindt het techniekhuis Twente zich nog in een verbouwfase, maar we ontvangen u graag om u alles te laten zien en beleven. Techniekhuis Twente is te vinden aan de Lansinkesweg 28a, 7553 AE in Hengelo. Kijk op: www.techniekhuistwente.nl of mail: info@techniekhuistwente.nl. Het Techniekhuis Twente is op steenworp afstand gelegen van het ROC van Twente en het openbaar vervoer.