Afbeelding
Foto:

Enschede app

ENSCHEDE - De Stichting Historische Sociƫteit Enschede-Lonneker houdt een nieuwjaarsbijeenkomst op 22 januari om 19.30 uur in de Ontmoetingsruimte van de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel in Enschede. Iedereen is van harte welkom!

De SHSEL zal ter afsluiting van het 50-jarig bestaan tijdens de bijeenkomst de Enschede app presenteren. De app is met name bedoeld om bij de jeugd rond de tienerleeftijd de belangstelling en liefde voor de geschiedenis en met name die van Enschede te vergroten.

De app
In de app zijn 64 locaties opgenomen en een daarbij behorende multiplechoicevraag. Naast de vraag zijn er over de locatie informatie en meerdere foto's beschikbaar. Alle beschikbare locaties zijn makkelijk te vinden, doordat op basis van GPS de dichtstbijzijnde locaties worden getoond. En men is geheel vrij in het bepalen welke locaties op welk moment worden bezocht. Een leuke manier voor iedereen om meer te leren over Enschede. De app is beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels en schakelt automatisch naar gelang de instellingen van de telefoon.

Mogelijk gemaakt
De Enschede app is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Enschede, de Stadsgidsen en de Binnenstadcommissie.