Afbeelding
Foto:

Wat maak jij? Ik maak schilderijen en lijntekeningen gebaseerd op wat ik in mijn omgeving zie. Natuur, planten, structuren en schaduwvormen zijn mijn inspiratiebron, maar de uitkomst is vaak abstract en oogt grafisch.

Wat maakt jouw werk speciaal?
De natuur en onze omgeving zijn complex opgebouwd, die complexiteit bestudeer ik door met mijn ogen te ontleden wat ik zie. Door aandachtig te kijken krijg ik grip op de veelheid van wat om ons heen te zien is. Elementen die ik uit de realiteit filter, isoleer ik en reduceer ik tot een vereenvoudigde weergave. Daardoor komt de focus op details te liggen waarin we in een vluchtige blik aan voorbij zouden gaan.

Waar kunnen we jouw kunst zien?
Op liesbethpiena.nl en op Instagram: liesbethpiena. En van 13 januari tot 3 maart in de Weemhof in Borculo en van 8 maart tot eind april in galerie Joghem in Amsterdam.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?
De Belgische schilder Koen van de Broek. Zijn werk is strak, gewaagd en direct, maar toch ook heel verfijnd. Herkenbare fragmenten uit de werkelijkheid worden prachtige zelfstandige beelden op zijn doeken.

Wat betekent Enschede voor jou?
Enschede is voor mij de stad van de AKI, een fijne stad met oprechte mensen en een mooie omgeving.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede. Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/