Afbeelding
Foto:

Lions Club bakt 10.000
oliebollen voor goed doel

ENSCHEDE - Voor het 17e jaar bakt de Lions Club Enschede weer oliebollen voor een goed doel. De Lions Club gebruikt het geld voor het jaarlijkse benefietconcert voor eenzame ouderen en mindervaliden. Mensen die normaliter niet zonder (medische) begeleiding buiten een verzorgingstehuis komen.

Komend jaar zal het concert plaatsvinden op zaterdag 9 maart in de aula van Het Stedelijk Lyceum, locatie Zuid in Enschede. Deze zaal staat bekend om z'n goede akoestiek en is goed toegankelijk voor mindervaliden die met een rolstoel komen. Het is een compleet verzorgde muzikale middag, voorzien van een hapje en een drankje waarbij ook het speciale zorg- en ziekenvervoer is geregeld en medische begeleiding aanwezig zal zijn. Gedurende de afgelopen jaren is het bezoekersaantal van het voorjaarsconcert geleidelijk gestegen naar 400 gasten in 2018.

Record
Alexander Mulder (voorzitter oliebollencommissie Lions Club Enschede): "Vorig jaar hebben we een record aantal oliebollen en appelbeignets gebakken maar zijn we er net niet in geslaagd om de beoogde 10.000 stuks te verkopen voor ons goede doel. Omdat het bezoekersaantal voor het concert sterk groeiend is, is ons er alles aan gelegen de teller dit keer wel over de 10.000 oliebollen en appelbeignets te tillen. We hebben zowel bij het bedrijfsleven, zorginstellingen als in de particuliere markt veel trouwe klanten die niet alleen sympathie hebben voor ons goede doel, maar die ook nog eens onze oliebol en appelbeignet enorm waarderen. Die klanten gaan we ook dit jaar niet teleurstellen want wederom stelt een Twentse banketbakker, geheel belangeloos, z'n keuken ter beschikking voor het bakken van de oliebollen. Een echte bakker kijkt over onze schouders mee waardoor wij de kwaliteit van de oliebollen en appelbeignets garanderen en op voorhand weer kunnen zeggen dat deze, evenals voorgaande jaren, van zeer hoge kwaliteit zijn".

Bestellen en bezorgen
Voor het bakken, verpakken en bezorgen van de oliebollen zijn de leden van de Lions Club Enschede op 28, 29 en 31 december vanaf 06.00 uur in touw! Voor wie bestellen wil, biedt de Lions Club Enschede dit jaar de mogelijkheid om dit via de website www.oliebollenconcert.nl te doen. De klant kan via de website eventueel ook appelbeignets bestellen. Bestellingen kunt u ook mailen naar oliebollen_lions@hotmail.com