Afbeelding
Foto:

Bewegen om online te kunnen spelen

ENSCHEDE - Hoe krijg je kinderen op een leuke manier aan het bewegen? Sportaal heeft daar een leuke manier op gevonden: door fysieke beweging te koppelen aan games. In januari gaat een nieuw beweegproject van start onder de noemer Happy Life.


Happy Life is een sportieve variant van het immens populaire spel Minecraft voor kinderen van 8- 12 jaar. Want kinderen kunnen in Happy Life alleen bouwen door zelf te bewegen! ??Happy Life draait om 'gamification', een concept waarbij spelelementen worden gebruikt om kinderen ergens toe aan te zetten - in dit geval letterlijk tot goed en gezond gedrag. Manon Huinink, projectleider Happy Life Enschede: "Happy Life is een online platform dat kinderen offline in beweging krijgt en houdt. Om te meten hoeveel de kinderen hebben gelopen of gefietst, hebben ze de Happy Life-app nodig die gekoppeld is aan een fit app op hun mobiele telefoon. Die app telt het aantal stappen en fietskilometers waarna ze beloond worden met speciale Happy Coins."

Bouwen
Voor Happy Life is een eigen Minecraft-server Enschede opgezet, waar kinderen worden uitgenodigd om zelf hun eigen woonomgeving na te bouwen. Raquel Martinez, projectmedewerker Happy Life Enschede: "Kinderen bouwen aan een virtuele variant van hun eigen stad. In Enschede is dat van bijvoorbeeld De Grolsch Veste tot IJsbaan Twente tot hun eigen huis of school." Voor de bouw hebben de kinderen Happy Coins nodig die ze verdienen door in de echte wereld te bewegen. Hoe meer stappen ze zetten, hoe meer ze kunnen bouwen. ?

Aftrap
Vrijdag 28 december van 13.00 – 16.00 uur is de sportinstuif in de Pathmoshal van de combinatiefunctionarissen van stadsdeel West. Daar kunnen de kinderen voor het eerst kennis maken met Happy Life Enschede en natuurlijk meteen ook spelen en Happy Coins verdienen. Happy Life is ontwikkeld door Sportbedrijf Deventer en werd daar in 2018 gelanceerd.