Exposities

ENSCHEDE - Wanneer u een paar dagen vrij heeft rond de feestdagen en een expositie wilt bezoeken, is één van de suggesties hieronder misschien iets voor u.

ROJO - NEGRO, joyas
Tot en met 29 december is deze tentoonstelling van Argentijnse sieraden van diverse kunstenaars en voornamelijk uitgevoerd in zwart en rood te zien bij Beeld & Aambeeld aan de Walstraat 13.

Do It Together
Neighborhood

Do It Together Neighborhood is een tentoonstelling van de kunstenaars Françoise Braun, Bram Kuypers en Arletta Elst. Zij hebben onderzocht hoe organisaties en bewoners invulling kunnen geven aan het beheer van wijkvoorzieningen als woningbouwcorporaties zich terugtrekken. De resultaten zijn zichtbaar bij Tetem aan de Stroinksbleekweg 16 tot en met 13 januari.

Dansen met de vijand
De expositie toont het leven van de Joodse danslerares Roosje Glaser die door relaties aan te knopen privileges krijgt in de concentratiekampen waar zij tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zat. 'Dansen met de vijand' is tot en met zondag 6 januari te zien bij De MuseumFabriek aan Het Rozendaal 11.

De waanzin
van de 19e eeuw

In Rijksmuseum Twenthe is tot en met 31 december de expositie van werken van glaskunstenaar Bernard Heesen te zien. De werken zijn geïnspireerd op kannen, vazen en arabesken afgebeeld in een encyclopedie uit de 19e eeuw.

Ik zie ik zie
wat jij niet hoort

Deze expositie is te zien bij Concordia aan de Langestraat 56. Tot en met 27 februari zijn van diverse kunstenaars werken te zien waarbij gebruik is gemaakt van beeld en geluid. Het is een expositie die op kinderen is gericht.

Lief en Leed
Een expositie van portretten met een verhaal. Elk schilderij is gebaseerd op de werkelijkheid, waar vervolgens iets aan toegevoegd is. Ze geven een beeld van hoe welgestelden van weleer graag werden gezien. Tot en met zondag 6 januari is deze expositie te zien bij Rijksmuseum Twenthe aan de Lasondersingel 129-131.

De Tijdelijke
Textieldrukkerij

De expositie 'De Tijdelijke Textieldrukkerij' is tot en met 31 december te zien bij De Museumfabriek en toont het verfraaien van textiel door deze te bedrukken en/of te verven. Niet alleen zien, maar ook zelf doen voor jong en oud!