Afbeelding
Foto:

Kerstwandeling in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Op tweede kerstdag sluit de Wandelkring DIO het wandeljaar 2018 af met de Kerstwandeling vanaf Recreatiehof 't Stien'boer, Scholtenhagenweg 42. De wandelaars hebben bij deze wandeltocht de keuze uit de afstanden 5, 10, 15, en 20 km.


De wandeling gaat over rustige wegen door het unieke landgoed het Lankheet waar onder het waterpark, de buurschap Honesch en uiteraard mag ook de eeuwenoude Oostendorperwatermolen niet in deze natuurrijke route ontbreken. Op een enkele punten in de route zullen tussen 11.00 uur en 14.00 uur de Hoksebargse Midwinterhoornbloazers 'den Ool'n roop' laten weerklinken.

Route
De route van deze wandeling is uitgezet met pijlen en verder is er een routebeschrijving aanwezig met hierbij ook de nodige informatie over de natuur en de bijzondere gebouwen en andere bezienswaardigheden die men tijdens de wandeling tegen komt.

Versnaperingen
Door de Wandelkring DIO is dit jaar een verzorgingspost ingericht bij een van de oude boerenerven op het landgoed. Hier zijn tegen redelijke prijzen winterse versnaperingen, zoals warme chocolademelk, snert en glüwein, te koop zullen zijn. Aan de finish kan men in het restaurant van Recreatiehof 't Stien'nboer genieten van een heerlijke drankje, stamppot of pannenkoek.

Informatie
Ook kan men bij de start of finish alle informatie krijgen over het lidmaatschap van de Wandelkring DIO alsmede de KWBN – Koninklijke Wandel Bond Nederland. Het lidmaatschap van de Wandelkring DIO biedt mensen die regelmatig of veel wandelen veel voordelen. Bij het startbureau van deze wandeling kan men ook weer het programmaboekje 2019 van de Wandelkring DIO in ontvangst nemen.

Nieuwjaarsinstuif
Op zondag 6 januari 2019 is in het Gängelhuuske aan de Molenstraat een nieuwjaarsinstuif voor de wandelaars. De Wandelkring DIO begint op donderdag 3 januari 2019 weer met haar doordeweekse wandeling om 09.00 uur vanaf het Gängelhuuske. Op zondag 24 februari is wordt de Veen- en Heidewandeling gehouden men kan dat kiezen uit een route van 30, 20, 15, 10 en 5 km.