Afbeelding
Foto:

Mercedes E300 diesel-hybride

TWENTE - Mercedes heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe hybride E300. Het luxe-segment van hybrides met een representatieve uitstraling krijgt zo weer een mooie nieuwe telg. De diesel-hybride staat vanaf nu klaar voor kopers, die minimaal 68.414 euro af willen rekenen.

De plug-in dieselhybride is zowel verkrijgbaar als Limousine en Estate uitvoering. Een 194 pk sterke dieselmotor krijgt hulp van een 90 kW elektromotor. Mercedes-Benz geeft zelf een totaal vermogen van 306 pk op. Dankzij de hybride-aandrijflijn zit het brandstofverbruik op een lage 1 op 58,8, althans, zo is de theorie. De volledig elektrische actieradius is 54 kilometer volgens de NEDC 2.0 methode. De E300 is uitgerust met de Eco Assiistent, die op basis van camera's rondom, de locatie en verkeersborden precies de juiste aandrijving kan kiezen en rij-adviezen geeft. Dit moet bestuurders dan helpen om het meeste uit de accu en brandstoftank te halen.

Uitdaging
De nieuwste E300 hybride komt in een zeer volwassen marktsegment waar kopers nu en in de nabije toekomst veel te kiezen hebben. Zo is het een directe rivaal voor de BMW 530e plug-in hybride en de plug-in Audi A6. Krachtige motoren in combinatie met een kleinere batterij zorgen een mooie balans. Zakelijk rijders zullen zich gelijk thuis voelen in de Mercedes-Benz E300, met hoogwaardig gebruik van materialen en een uitstekende afwerking. Natuurlijk is ook de nieuwste technologie beschikbaar voor de gelukkige bestuurder, zoals het digitale dashboard met dubbel scherm en uitgebreid infotainmentsysteem. Wie als koper wat minder waarde hecht aan het duurzame hybride-concept kan ook kiezen voor een standaard diesel of benzineversie.