Afbeelding
Foto:

Fair Culinair met Joodse keuken

ENSCHEDE - Hoe smaakt Perenkugel? En wat zijn Tzimmes? Ook dit jaar is er weer een Fair Culinair met specialiteiten uit de Joodse keuken.

De Synagoge Enschede organiseert op woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28 december en zondag 30 december een Fair Culinair. Iedereen is die dag welkom om kennis te maken met de Joodse keuken. Ontdek hoe gevarieerd de Joodse keuken is. Veel mensen linken de Joodse keuken aan "koosjer" en "geen varkensvlees" maar de gerechten zijn veel diverser. Dit is te beleven tijdens Fair Culinair.

Traditioneel
De synagoge aan de Prinsestraat opent haar deuren op de 26e, 27e en 30e van 11.00 tot 17.00 uur. Op 28 december is dit van 11.00 tot 15.00. De dagen staan in het teken van traditioneel Joodse gerechten die veelal verbonden zijn aan een van de vele Joodse feest- of juist treurdagen. Meer weten over de Joodse godsdienst? Op de woensdag en vrijdag is tevens een instaprondleiding te volgen voor 3,- euro per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. De rondleiding gaat beide dagen van start om 14.00 uur. Fair Culinair is gratis te bezoeken.