Afbeelding
Foto:

Nieuwe sponsor voor Enschede Marathon

ENSCHEDE - De oudste marathon van Nederland krijgt vanaf 2019 een nieuwe sponsor. Het Enschedese bedrijf Xsens sponsort de halve marathon van de Enschede Marathon. Hiermee krijgt deze afstand de benaming "Xsens Halve Marathon".


De Enschede Marathon zal komend jaar gehouden worden op 14 april en is een van de grootste sportevenementen in de regio. Xsens is al jaren nauw betrokken bij de marathon. De keuze om nu de halve marathon te sponsoren is dan ook niet verrassend. "Xsens wil graag bijdragen aan dit geweldige event door haar naam te verbinden aan de halve marathon." Aldus HR-manager Ingemar Methorst.

Technologie
Xsens richt zich op 3D-producten waarbij technologie en beweging samen komen. Hiermee leverden ze voorgaande jaren ook al een nuttige bijdrage aan de Enschede marathon. In 2013 kwamen ze met een uitgebreide bewegingsanalyse van het lopen van de hele marathon op dit evenement. En in 2017 gaven ze iedereen een inkijkje in dit proces op een bijzondere manier: gedeputeerde Eddy van Hijum liep de halve marathon terwijl hij beplakt was met sensoren van Xsens. Hierdoor waren zijn data live te volgen via RTV Oost. "Afgelopen jaar liepen tien deelnemers de halve marathon met Xsens-sensoren", vervolgt Methorst. "Daarnaast lopen elk jaar meerdere collega's mee met alle afstanden." Op die manier slaagde het bedrijf er de afgelopen jaren al in om hun technologie in combinatie met de sportieve prestaties tijdens de Enschede marathon goed zichtbaar te maken. Iets dat ook de organisatie van de marathon niet onopgemerkt is gebleven. "Xsens draagt de Enschede Marathon duidelijk een warm hart toe en daar zijn we erg blij mee. Xsens vindt het belangrijk om sport in de regio te stimuleren en het financieel sponsoren van de Enschede Marathon is daar een duidelijk voorbeeld van."

51e editie
In 2019 zal alweer de 51e editie van de Enschede Marathon plaatsvinden. Elk jaar weer doen veel deelnemers mee aan een van de afstanden. Door de verschillende afstanden is de marathon toegankelijk voor veel doelgroepen. Behalve dat zowel professionals als amateurs kunnen inschrijven is er ook een Kidsrun van 1km en de zogenaamde Companyruns voor bedrijven waarvan meerdere werknemers willen deelnemen aan de marathon. De afstanden van alle verschillende runs variƫren hiermee van 5 of 10km tot de officiƫle hele marathon van 42,195km.

Inschrijving geopend
De inschrijving voor de Enschede Marathon is inmiddels geopend. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven tot en met 22 maart 2019. Ook worden er diverse evenementen georganiseerd rondom de marathon, waaronder clinics voor lopers die zich graag goed willen voorbereiding en een runnersbeurs voor hardloopgadgets. Voor inschrijving en alle informatie, ga naar www.enschedemarathon.nl.