Afbeelding
Foto:

Pop-up winkel De Pindakaaspot blijft open in 2019

ENSCHEDE - Begin november opende Robert van Dijk een nieuwe pop-up winkel in Enschede met een uniek concept: De Pindakaaspot verkoopt alleen ambachtelijk gemaakte pindakaas en pindasauzen, zonder de toevoegingen die in de meeste supermarkt-pindakaas zit. De winkel blijkt een succes; tot zeker eind juni 2019 blijft hij open.

"We hebben alleen maar positieve reacties gehad; mensen vinden het een geweldig concept", aldus een enthousiaste Van Dijk. Eerder verkocht hij al zijn zelfgemaakte pindakaas via diverse markten in de regio. Het openen van een eigen winkeltje was al langer een wens. Dankzij een mooie beschikbare, ingerichte ruimte aan de Korte Hengelosestraat 17 werd die droom werkelijkheid. In deze straat zitten al diverse kwaliteits-ondernemers die elkaar zo versterken, waaronder kaas- en notenspecialist De Leckernij en Sus & So salades. Hij kreeg dan ook veel positieve reacties van andere ondernemers.

Het assortiment
Robert maakt de ambachtelijke pindakaas en een selectie pindasauzen op basis van Amerikaanse pinda's met een hoog oliezuur/linolzuur gehalte. Gezonder, ze smaken beter en zijn langer houdbaar. Hier voegt hij dan naar smaak bepaalde ingrediƫnten aan toe om zo unieke combinaties te maken. Naast de pindakaas naturel en met stukjes zijn er ook smaken zoals keltisch zeezout, gebakken uitjes, kokos, dadels-kaneel en met chilipeper te koop. Allemaal leverbaar in potjes van 40 tot 720 ml. Er zijn ook probeerpakketten te krijgen met meerdere smaken en klanten kunnen in de winkel het hele assortiment proeven. Ook veel Duitse bezoekers blijken ware pindakaasliefhebbers; al menig pot ging mee terug de grens over naar Duitsland. Wanneer een smaak even niet voorradig is, kan Robert deze vaak wel samenstellen in de winkel; klaar terwijl u wacht. Een ambachtelijk stukje service dus. De winkel is een uniek concept voor Overijssel, dat goed aan lijkt te slaan.

Special Edition
Nog tot het einde van deze maand kunt u een speciale editie pindakaas met marshmallow kopen; passend bij de tijd van het jaar. Eerder bracht De Pindakaaspot al een speciale editie met kruidnoten uit. En voor 2019 staan al weer nieuwe smaken op het programma...

Kom langs
Kom zelf de ambachtelijke pindakaas proeven. U Bent van harte welkom in de winkel aan de Korte Hengelosestraat 17 in Enschede. Kijk ook op: www.depindakaaspot.nl