Afbeelding
Foto:

Kerstconcert Ensemble Vocalitas Winternacht

LONNEKER - Het Vocaal Ensemble Vocalitas verzorgt op vrijdag 21 december een kerstconcert in de Kapel 'Uit Liefde' aan de Dorpsstraat 44 in Lonneker.

Het concert vindt plaats op 21 december, de langste nacht. Een nacht die al bij de Germanen wordt gevierd als 'het feest van het licht'. Nadat maanden de nachten steeds langer werden, kunnen we ons vanaf nu weer gaan verheugen op het lengen van de dagen. Het is een tijd van optimisme, waar we weer kunnen gaan dromen van die kortste dag in juni. Ook is het een tijd van optimisme, omdat we al heel binnenkort de geboorte van Jezus vieren. Hij bracht licht en hoop in onze wereld en vrede op aarde. Bij het kiezen van de liederen hebben de leden van het ensemble zich laten leiden door deze gedachten. We zingen over de geboorte van Jezus en de schoonheid van de nacht.

Vocalitas
De leden van dit ensemble ontmoetten elkaar bij de zanglessen van zangpedagoog en zanger Cor Kuiper. In januari 2012 ontstond het idee gezamenlijk op te trekken en zo ontstond het begin van Vocalitas. De zangers en zangeressen delen de passie om muziekstukken te (her)ontdekken. Samen wordt gezocht naar een invulling daarvan die bij de opvattingen van het ensemble past. Op die wijze is een interessant repertoire opgebouwd welk Oude en Nieuwe muziek combineert en dat gebracht worden in verschillende stemsamenstellingen waaronder duetten, terzetten, kwartetten, kwintetten, etc., afgewisseld met af en toe solo's. Marijke Molhoek ondersteunt Ensemble Vocalitas op artistiek gebied en neemt af en toe de rol van dirigent op zich. Tasco Silva begeleidt het ensemble op piano. Ensemble Vocalitas is regelmatig te horen op diverse podia in Oost-Nederland en Duitsland.

Informatie
De toegangsprijs voor het concert is een vrije gift. Het adres is Kapel 'Uit Liefde' aan de Dorpsstraat 44 in Lonneker. Kijk voor meer informatie over dit mooie optreden en andere activiteiten op de website www.vocalitas.nl of stuur een mail naar info.vocalitas@gmail.com.