Afbeelding
Foto:

Kerstspektakel in Performance Factory

ENSCHEDE – De EUREGIO bestaat 60 jaar, reden voor een feestje! Samen met Kunstenmakers en de ondernemers van de Performance Factory organiseert EUREGIO op zaterdag 15 december het kerstspektakel met als thema 1001-nacht: Terug naar Bethlehem. Verwonder, bewonder en proef! Met zang, dans, theater, muziek en een sfeervolle kerstmarkt. Kortom: een programma dat echt tot de verbeelding spreekt. Alle reden om een kijkje te nemen tussen 10.00 -18.00 uur.

Voor publiek is er van alles te zien en te beleven. Zo loopt er een levensgrote kameel. Ook kan men rondstruinen op de kerstmarkt. Maar ook genieten van sfeervolle muziek en bijzonders acts in de vorm van dans en theater. Zangeres Anouk Schottink, finalist van The Talent Project van RTL 4 zingt deze dag de sterren van de hemel. Daarnaast kunnen bezoekers hun toekomst laten voorspellen door een waarzegster. En zijn er zelfs leuke prijzen te winnen. Ook worden de smaakpapillen gestreeld met bijzondere Oosterse hapjes. Bezoekers kunnen voor lekker eten en drinken natuurlijk ook terecht in de Twentsche Foodhal. Voor elk wat wils dus!

Veel talent
Een bruisende talentenfabriek. De Performance Factory doet haar naam eer aan. Voor dit festival sloegen EUREGIO, Kunstenmakers en de Performance Factory de handen ineen. Lorenz Dik van EUREGIO: "De EUREGIO viert dit jaar haar 60-jarig bestaan. Reden voor een feestje dus! Wij zochten een locatie voor een mooi festival. De Performance Factory was direct enthousiast over onze plannen. We vonden in Kunstenmakers een creatieve partner, die een ontzettend gaaf programma voor ons in elkaar zette. We nodigen ook onze naaste (Duitse) buren uit om een kijkje te nemen. Zo hopen we Nederland en Duitsland weer een stukje nader tot elkaar te brengen."

Maatschappelijk hart
De Performance Factory toont ook haar maatschappelijke hart. Samen met de Voedselbank Enschede en de Tafel Gronau, organiseren zij in aanloop naar het Kerstspektakel een kerstmiddag op vrijdagmiddag 14 december voor genodigden: mensen die minder te besteden hebben en/of eenzaam zijn. Kok Jacoub Jacoub laat zien hoe je met de ingrediënten uit het voedselpakket een gevarieerde en lekkere maaltijd kunt maken.