Afbeelding
Foto:

Mooie opkomst graffiti-workshop

HAAKSBERGEN - Mantelzorger zijn is een uitdagende taak. De zorg voor familie, vrienden of een andere naaste vergt veel inzet. En zeker wanneer je jong mantelzorger bent, is ook ontspanning en het uitwisselen van ervaringen belangrijk om dit vol te houden. De Stichting Informele Zorg Twente organiseert daarom regelmatig leuke activiteiten, speciaal voor jonge mantelzorgers.

Afgelopen weekend was zo'n activiteit. Zaterdag kwamen maar liefst 50 kinderen uit 9 Twentse gemeenten bijeen voor een leuke middag. Zij gingen de mooiste kunstwerken maken, onder professionele begeleiding freerunnen en lekker ontspannen tijdens creatieve spelen in Haaksbergen. Dit alles in samenwerking met Studio Two Three D en HGV Hengelo.

Jonge mantelzorgers
De deelnemende kinderen hebben gemeen dat ze allen opgroeien met een ziek of beperkt gezinslid. Zeker één op de zes jongeren maakt dit mee; thuis is er iemand naar wie veel zorg en aandacht uit gaat. Dit kan bijvoorbeeld een broer of zus met autisme zijn of een vader of moeder met een chronische ziekte of psychische problemen. Dit brengt vaak de nodige zorgen met zich mee en jongeren kunnen sneller dan anders (over)belast worden door de thuissituatie.

Ontspannen
SIZ Twente wil de jonge mantelzorgers met deze activiteit een middagje lekker laten ontspannen en hen op een laagdrempelige manier in contact brengen met andere kinderen die ook opgroeien met een bijzonder gezinslid. Tussen de activiteiten zijn er uitwisselingsmomenten ingebouwd, hierbij worden er op een speelse manier ervaringen gedeeld. Kinderen zien, voelen en horen dat ze niet de enige zijn. Deze erkenning en herkenning doet ze vaak erg goed. Mantelzorg is ook emotioneel uitdagend.

Cursussen
Naast de activiteiten die maandelijks worden georganiseerd is er een toegespitst aanbod van cursussen, individuele ondersteuning en ervaringsmaatjes om jonge mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen. Ben of ken je iemand die ook opgroeit met een bijzonder gezinslid kijk dan op www.siztwente-jmz.com of neem direct contact met ons op via de mail en telefoon. E-mail: jongemantelzorgers@siztwente.nl of bel naar 085-7731720.