Afbeelding
Foto:

Nieuw trainersinitiatief bij Victoria'28

ENSCHEDE - Via Helpdevoetbaltrainer.nl biedt Victoria'28 sinds kort ondersteuning aan hun jeugdvoetbaltrainers door het aanbieden van cursussen persoonlijke begeleiding. Onder de bezielende leiding van Marcel van Mourik leren de vrijwillige trainers bepaalde vaardigheden om teams uit deze leeftijdsgroepen de juiste training en begeleiding te bieden.


Te weinig spelers krijgen voetbal op een goede, leuke en leerzame manier aangeboden. Vaak zijn dit alleen de spelers van de selectieteams die op een goede manier kunnen ontwikkelen. De overige teams worden veelal getraind door niet gediplomeerde trainers wat vervolgens te zien is in het aanbod van training en begeleiding. Ook dat is weer logisch omdat deze trainers over het algemeen te weinig ondersteuning ontvangen in hoe je omgaat met spelers, welke training deze spelers nodig hebben, hoe je een training uitvoert of hoe je bij de wedstrijden de coaching doet.

Opzet van de cursus
De vereniging krijgt de mogelijkheid om alle niet gediplomeerde jeugdvoetbaltrainers een cursus jeugdvoetbaltrainer aan te bieden. Deze cursus wordt gegeven bij de vereniging zelf en bestaat uit een cursusdeel van 3 bijeenkomsten (theorie en praktijk) en persoonlijke begeleiding bij het eigen team van de cursist. Omdat iedere leeftijd weer een andere aanpak geeft zijn er 3 cursussen ontwikkeld: jeugdtrainers voor teams t/m JO11, jeugdtrainers voor teams JO12 t/m JO15 en jeugdtrainers voor teams JO16 t/m JO19.

Samenwerken
Trainers ontmoeten elkaar bij de cursus en gaan daardoor ook meer samenwerken. Zij oefenen in de praktijk en krijgen handvaten aangereikt. Praktijksituaties worden met elkaar besproken en er wordt van elkaar geleerd. Allemaal positieve voordelen voor de vereniging maar vooral voor de spelers hun teams. Het algemene leerdoel van de cursus is het opdoen van kennis en het aanleren van vaardigheden om trainingen en wedstrijden af te stemmen op leeftijd, niveau en beleving.

Primeur
Victoria'28 is de 1e vereniging in Enschede die hiervan gebruik maakt en op deze manier zijn vrijwillige trainers ondersteund. Complimenten voor Arjan Smoors en Paul Krabbe voor deze richting in de jeugdopleiding!

Wij zijn al gestart!
Op vrijdag 16 november zijn wij gestart met de eerste groep trainers. Dit waren de trainers van teams t/m JO11. Met een kleine groep hebben de afgelopen 3 vrijdagavonden de cursus doorlopen. Vanaf donderdag starten wij met de persoonlijke begeleiding bij de eigen teams. In januari starten wij met de trainers van de teams JO12 t/m JO19. Hopelijk komen er veel aanmeldingen.