Afbeelding
Foto:

Leden gezocht voor Participatieraad

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen is op zoek naar twee nieuwe leden voor de lokale Participatieraad. Deze geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van welzijn, zorg, werk en inkomen.

De Participatieraad is een belangrijke partner voor de gemeente. Wanneer de gemeente nieuw beleid invoert op dit vlak, gaan ze in gesprek met de Participatieraad om te kijken welke mogelijke gevolgen dit zal hebben. Daarnaast kan de Participatieraad ook ongevraagd advies geven aan de gemeente wanneer de leden zelf iets signaleren. Doel is om to te komen tot een breed gedragen beleid dat recht doet aan de belangen van de inwoners. De huidige Participatieraad is al weer vier jaar actief en bestaat uit zeven leden. Vanwege het vertrek van twee van deze leden is de gemeente op zoek naar twee nieuwkomers. Zij krijgen dan training voor dit werk en een kleine onkostenvergoeding.

Aanmelden
De wervingscommissie wil in januari gesprekken voeren met kandidaten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Katleen Horck-Brummelhuis via 053-573 47 40 of via k.horck@haaksbergen.nl