Afbeelding
Foto:

Donaties gezocht voor woningaanpassing

LONNEKER - Een inwoonster van Lonneker is begonnen met een bijzondere actie. De 51-jarige Evelien Spreitzer zoekt donaties en biedingen op schilderkunst om zo diverse woningaanpassingen te bekostigen.

Evelien Spreitzer is als gevolg van een te vroege geboorte afhankelijk van een rolstoel. Haar lichaam werkt motorisch niet mee, maar verder is ze zeer zelfstandig. Afgelopen jaar verhuisde ze van een aangepaste woning van een zorgorganisatie naar een nieuwe, onaangepaste woning om zo meer regie over haar eigen zorg te krijgen met een eigen zorgteam. Door deze verhuizing is de gemeente echter niet van plan om mee te betalen aan de aanpassingen van de nieuwe woning.

Aanpassingen
Er moeten diverse dingen aangepast worden om de woning beter geschikt te maken. Zo is deze nu voorzien van vloerbedekking, wat erg lastig is met een rolstoel. Het is te zwaar voor thuiszorg en andere hulp om haar te duwen. Hierdoor heeft ook de thuiszorg aangegeven dat ze haar niet meer 's nachts naar de WC kunnen krijgen - met alle gevolgen van dien. Het zelf bekostigen van aanpassingen is lastig, aangezien zij rond moet komen van een kleine Wajong-uitkering. Het bedrijf Laminaat Outlet had al aangeboden om een vloer te schenken, maar er komen nog wel kosten bij voor plaatsing en andere aanpassingen.

Donaties welkom
Evelien hoopt dat er mensen zijn die willen doneren voor deze noodzakelijke aanpassingen. Donaties zijn dan ook van harte welkom op NL02INGB0656501707 t.n.v. E. Spreitzer.

Schilderijen
Evelien ontving eerder ook schilderijen van de schildersclub van speeltuin De Wester, waar zij zelf ook zo'n 5 jaar schildert. Deze werken mag ze nu verkopen vanaf 35 euro, waarvan de opbrengst dan naar een nieuwe vloer gaat. Ze verkoopt ook eigen werk. Wie interesse heeft kan een bod doen via een privébericht op www.evelienspreitzer.nl. Hier staat ook de portfolio van schilderijen.