Afbeelding
Foto:

Veel interesse voor
bouwplan 't Zeggelt

ENSCHEDE - Zelf je eigen droomhuis bouwen in het centrum van Enschede. Een aantrekkelijk voorstel, zeker in de huidige woningmarkt. Niet verrassend zijn er dan ook veel geïnteresseerden in het bouwplan 't Zeggelt. Afgelopen maandag werden de eerste 22 kavels verkocht.

De interesse voor het bouwplan was erg groot. Ruim 150 geïnteresseerden kwamen naar de informatiemarkt eind november. De gemeente verwacht dan ook geen enkele moeite te hebben om de in totaal 39 beschikbare kavels aan de man te brengen. Het worden 'compacte en intieme kaavels'die alle ruimte bieden om alle woonwensen waar te maken, aldus de gemeente. Het bouwplan ligt tussen de Nieuwe Schoolweg, de Molenstraat en de Cultuurmijl; net op het randje van het echte stadshart. Vijf minuten lopen van zo'n beetje alles wat een mens nodig heeft, maar wel met een stukje rust dankzij het vele groen. De gemeente reserveert ook een parkeerplek met kavel, voor wie toch een auto nodig heeft, ondanks het bus- en treinstation op loopafstand.

Duurzame bouw
De gemeente wil met bouwplan IN 't Zeggelt ook vooral een stukje hoogwaardige bouw realiseren in dit gebied, zeker omdat dit in het verlengde van Roombeek ligt. Hoogwaardig, duurzaam en architectonisch zijn dan ook de toverwoorden. Met kavels van 74 tot 163 vierkante meter die voor 90 tot 100 procent bebouwd mogen worden kan een koper zelf kiezen voor een rianter optrekje voor meer binnenleven, of een wat compacter stek voor wie wat meer ruimte qua tuin zou willen.

Uniek
De aard van dit bouwproject is zeker uniek te noemen. Het komt niet vaak voor dat er met deze mate van vrijheid in een binnenstad gebouwd kan worden. Je moet nieuwbouw immers ook goed in kunnen passen tussen bestaande panden en voorzieningen. Aangezien de locatie van 't Zeggelt een braakliggend terrein is, geeft dit veel vrijheid voor creativiteit. De keuze voor particulier opdrachtgeverschap was bij eerdere bouwprojecten al succesvol; bewoners kunnen dan zelf bouwen binnen de (ruime) kaders van een beeldkwaliteitsplan, wat té grote rariteiten voorkomt.