Afbeelding
Foto:

Topsolisten bij concert "Merry Christmas"

ENSCHEDE - Bij het concert "Merry Christmas" op zondag 9 december om 15.00 uur in de Jacobuskerk te Enschede zijn er tal van topsolisten.

De Enschedese sopraan Marjan Vleeming, de Filipijnse Amerikaanse Bas Bariton Peter Rolfe Dauz en Tenor Gabe Clarke (VS) Samen met professioneel symfonieorkest Orchestra Twente & Choir Twente o.l.v. dirigent Monique Kokkeler zullen ze schitteren met hun solo's, waaronder: Oh holy night, You'll never walk alone, Adeste Fideles, Ave Maria van Michael Lorenc en Philippe Rombi. Het wordt een uniek concert met een gevarieerd programma waaronder bekende Christmas Carols. Speciaal voor dit concert wordt het stuk "You'll never walk alone" ten gehore gebracht in een bijzonder mooi arrangement. Kaarten zijn te verkrijgen bij Muziekhandel H.v. Weersel & Zn. aan de Oldenzaalsestraat 126 te Enschede. Reserveer uw kaarten via www.OrchestraTwente.nl/tickets of via info@OrchestraTwente.nl (kinderen t/m 12 jaar: gratis).

Aanvullende informatie
Dirigent Monique Kokkeler is de drijvende kracht achter Orchestra Twente & Choir Twente. Choir Twente is een gemengd koor dat wekelijks repeteert op de woensdagavond in Enschede. De leden komen uit heel Twente. Orchestra Twente bestaat uit professionele musici en geven concerten op projectbasis. Zaterdag 11 november 2018 was het 100 jaar geleden dat de wapenstilstand werd getekend die het einde van de Eerste Wereldoorlog markeerde. Het concert staat in het teken van kerst en is vernoemd naar de gelijknamige film uit 2005, die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. Wanneer de kerst aanbreekt, gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. In die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren. De Franse componist Philippe Rombi heeft schitterende muziek gecomponeerd voor deze film, waaronder het wonderschone en indrukwekkende Ave Maria.