Afbeelding
Foto:

Een kijkje in de wereld van Citymarketing

ENSCHEDE - Woensdagochtend 28 november hebben 90 leerlingen van de het Bonhoeffer College bij Enschede Promotie een kijkje in de wereld van Citymarketing gekregen.

Dit is het startpunt van het citymarketingproject van 2-havo leerlingen die gekozen hebben voor de richting Business School. De tweedejaars leerlingen gaan binnen het project als reclame adviesbureau aan de slag. Het is de eerste keer dat een dergelijke samenwerking met de Business School van het Bonhoeffer College plaatsvindt.

Introductie
De leerlingen zijn in drie groepen ontvangen bij Enschede Promotie aan de Langestraat 41. Marieke ter Brugge, directeur van Enschede Promotie, heeft de leerlingen alles verteld over citymarketing en hoe Enschede Promotie dit uitvoert. Aansluitend vond er een stadswandeling door de binnenstad plaats, verzorgd door gidsen van Stichting Stadsgidsen Enschede.

De opdracht
De leerlingen van de Business School hebben de opdracht gekregen om een goede reclamefolder op te zetten voor (dag)bezoekers aan de stad Enschede. De Business school is dit kwartiel een reclame adviesbureau, gespecialiseerd in overheidscampagnes voor middelgrote steden. De leerlingen gaan zelf aan de slag om te ervaren wat het inhoudt om een reclamecampagne te ontwikkelen en wat daar allemaal bij komt kijken.

Samenwerkingen
Enschede Promotie werkt met enige regelmaat samen met onderwijsinstellingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Saxion Experience. Deze samenwerking met Hogeschool Saxion vindt jaarlijks in het voorjaar plaats.