Afbeelding
Foto:

Grensstreek straks nog beter bereikbaar

ENSCHEDE - Osnabrück is de komende twee jaar voorzitter van de stedendriehoek MONT. Hierin nemen naast Onsnabrück ook Münster en de Netwerkstad Twente deel.


De Duitse en Twentse steden in de grensstreek hebben veel met elkaar te maken en kunnen samen belangrijke stappen zetten. Zo is er al groeiende grensoverschrijdende samenwerking bij bereikbaarheid, toerisme, afval en arbeid. Momenteel ligt de focus van de samenwerking vooral op het beter bereikbaar maken en verkeerstechnisch ontsluiten van het Duits-Nederlandse grensgebied.

Goed overleg
In een topoverleg stond de wens om de spoorweginfrastructuur uit te breiden en belemmeringen op de arbeidsmarkt weg te nemen centraal. Voor dit overleg ontving burgemeester Wolfgang Griesert van Osnabrück zijn collega burgemeesters Onno van Veldhuizen uit Enschede, Sander Schelberg uit Hengelo, Markus Lewe uit Münster en Christoph Almering, directeur-bestuurder van de EUREGIO, in het Steinwerk aan de Heger Tor. Griesert bedankte Onno van Veldhuizen voor zijn inzet, met name voor de belangrijke regionale en landelijke verkeersverbindingen, waar vooruitgang is geboekt. De partners van het stedennetwerk hebben ook oog voor oplossingen voor de stedelijke mobiliteit van morgen: "We proberen samen te onderzoeken of en hoe bijvoorbeeld drones aan de oplossing van stedelijke logistieke problemen kunnen bijdragen," legt Onno van Veldhuizen uit.