Uitnodiging voor Project Couplet 2.0 voor Enschedeërs

ENSCHEDE - Op maandag 10 december start Concordia's nieuwe project Couplet 2.0. Elke inwoner van Enschede met een beetje interesse in kunst wordt uitgenodigd zich aan te melden, om samen met kunstenaar Jessica van Deursen een tentoonstelling te maken. Aanmelden kan tot en met maandag 3 december.

Dit nieuwe project van Concordia, sluit aan bij het jaarthema van 2019 'ontmoeten en ontdekken'. Een kunstenaar en een inwoner van Enschede worden aan elkaar gekoppeld. Ze gaan met elkaar in gesprek over de kunst. Welke vragen deze ontmoeting ook oproept, het resultaat is een expositie. Misschien met werk van de kunstenaar, misschien met werk dat de inwoner en de kunstenaar samen hebben gemaakt of uitgekozen. Misschien bij Concordia, misschien in de huiskamer van de inwoner.

Vrije mening
"Bij Concordia mag je vinden van kunst wat je wilt. Dat betekent dat elke mening ertoe doet, die van de kunstenaar net zoveel als die van de kunstleek of de kunstkenner," vertelt Petra Boonstra, programmeur beeldende kunst bij Concordia. "Dit project gaat over contact tussen de kunstenaar en het publiek en benadrukt dat mensen kunst mogen ervaren op hun eigen manier, ook staat het misschien ver van ze af."

Deelnemers
Dit jaar doen er drie kunstenaars mee, elk voor een periode van drie maanden. De eerste, Jessica van Deursen, start op 10 december. In de andere twee edities gaan Daan Samson en Esmay Groot Koerkamp aan de slag.

Jessica van Deursen
Jessica is een performance kunstenaar, in 2012 afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Ze vertelt: "Ik ben ontzettend benieuwd met wie ik voor Couplet 2.0 samen mag gaan werken. Hopelijk met iemand die op het eerste oog een compleet ander leven heeft dan ikzelf. Want dan kan de overwinning als het lukt om samen een tof werk te realiseren, alleen maar groter zijn!"

Meedoen
Ben jij geïnteresseerd in kunst en wil jij samen met een kunstenaar een tentoonstelling maken? Meld je dan aan! Stuur voor 3 december een e-mail naar programmeur Petra Boonstra op doemee@concordia.nl met daarin een korte tekst waarin je uitlegt waarom jij mee wilt doen, wat jouw algemene idee is over beeldende kunst (let op, hierin is dus geen goed of fout. Het gaat enkel om jouw insteek zodat we een goede match kunnen maken met de kunstenaar), je opleiding of werk en je geboortedatum. Alles bij elkaar maximaal 1000 woorden.

Meer informatie over het project staat op www.concordia.nl/couplet2.0