Laatste kans in 2018

HAAKSBERGEN - Het is de laatste kans in 2018 om met de Historische Kring naar het Waterpark te gaan en de vloeiweiden in werking te aanschouwen.

De Historische Kring Haaksbergen houdt zaterdag 1 december haar laatste publiekswandeling van het jaar 2018 onder leiding van een deskundige gids, in het Waterpark op landgoed Het Lankheet. In de maanden januari en februari staan er geen publiekswandelingen gepland. Zeker is wel dat u de in ere herstelde middeleeuwse vloeiweiden in volle werking ziet. Daarom is het raadzaam uw schoeisel aan te passen aan de vochtige omstandigheden als u mee wilt lopen.

Programma
De rondleiding voert veelal door een voor het publiek niet vrij toegankelijk deel van het landgoed. Ook geeft de gids uitleg over het waterzuiveringssysteem en de vloeiweiden. Ook de gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek met de schutsluizen staan op het programma. Een bezoek aan de houtdroogschuur en de botenloods van de Waterspreeuw maakt onderdeel uit van de wandeling.

Informatie
De kosten bedragen €5,- p.p. Deze kosten zijn inclusief koffie en een bezoek aan de expositieruimte in het Veldwerkcentrum. De excursie begint om 10.00 uur bij het veldwerkcentrum aan de Lankheterweg 6. Honden kunnen helaas niet mee. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Ander tijdstip
Ook kunnen groepen zich aanmelden voor een rondleiding op een ander tijdstip.
U kunt hiervoor contact opnemen met de coördinator Wim Oltwater door te bellen naar het telefoonnummer: 06-22422377 of liever nog via de email: w.oltwater@kpnmail.nl

Komt u ook?
U bent allen van harte uitgenodigd om mee te doen met deze publiekswandeling. We hopen velen van u zaterdag te begroeten.