Afbeelding
Foto:

Vredehof schenkt uniek troostconcept voor kinderen

HAAKSBERGEN - Vrijdag 23 november heeft het Hospice Het Buurtzorghuis in Haaksbergen een uniek pakket aan troostmateriaal voor kinderen mogen ontvangen, gefinancierd door het Vredehof Donatie Fonds.

Kinderen die in een hospice opa, oma, vader of moeder bezoeken, gaan een moeilijke tijd door. Een dierbare naaste komt op korte termijn te overlijden. Om deze kinderen in het hospice te kunnen ondersteunen heeft Miranda Smit-van Keulen met haar Moppie-Kussens met Karakter een uniek troostconcept ontwikkeld. Deze karakters staan afgebeeld op vier kussens welke worden ondersteund door een pedagogisch plan, verhalen en bijbehorende knutsel- en kleurplaten. De ervaring leert dat de Moppie-Kussens met Karakter ondersteuning biedt, wanneer het kind daar behoefte aan heeft en helpt om zijn of haar emoties ermee delen.

Financiering
Voor de financiering van dit unieke project vond ze direct een enthousiaste partner in Vredehof die de benodigde gelden beschikbaar stelde vanuit het Vredehof Donatie Fonds. Op 23 november kregen Ria van der Stelt, Ben Horstink en het team vrijwilligers van Hospice Het Buurtzorghuis het volledige pakket overhandigd door Pedro Swier, Algemeen Directeur Vredehof en vertegenwoordiger van het Vredehof Donatie Fonds en Herman Achterhuis, uitvaartverzorger bij Vredehof.

Informatie
Meer informatie over de Moppies is te vinden op www.deMoppies.com. En meer informatie over Vredehof en het Vredehof Donatie Fonds vindt u op www.vredehof.nl.

Vredehof
Vredehof, in Enschede voortgekomen uit de coöperatieve gedachte, is geworteld in een groot deel van Twente, Salland en de Achterhoek. Met ruim anderhalve eeuw ervaring is Vredehof autoriteit op het gebied van uitvaartverzorging. Vredehof werkt met eigen mensen en middelen en is in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg en het ISO 9001 certificaat Postmortale Zorg. De uitvaartverzorgers van Vredehof zijn opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers. Vredehof is neutraal en niet verbonden aan een verzekeringsmaatschappij. Deze onafhankelijkheid geeft de zekerheid van een perfect uitgevoerde uitvaart.