Afbeelding
Foto:

Nieuwe toekomst voor Vestzaktheater

ENSCHEDE - Het is een spannende, maar ook mooie tijd voor het Enschedese Vestzaktheater. De laatste maand als zelfstandig theater is aangebroken: per 1 januari is dit kleine theater officieel onderdeel van het grotere Concordia.

Afgelopen jaar werd al aangekondigd dat het Vestzaktheater ondergebracht ging worden bij Concordia, met als doel om het voortbestaan op langere termijn te waarborgen. Het Vestzaktheater is één van de kleinste theaters van ons land, wat zowel voor sfeer zorgt als uitdagingen. Er was door de jaren heen veel opkomend talent te zien, maar ook menig amateurvereniging speelde op de planken. De agenda was wat dat betreft altijd divers. Het Vestzaktheater is ook de thuishaven voor meerdere gezelschappen die hier vaste repetities houden, waaronder Enschede's Vrij Toneel en Theatersportvereniging Op Afroep. Het theater moet voelen als een huiskamer.

Uitdaging
Het Vestzaktheater kampt echter wel met een grote uitdaging. Het theater, opgericht in 1982, is met slechts 65 zitplaatsen lastig om rendabel te houden. Zeker in tijden van fiks doorstijgende vaste lasten en investeringen. Ergens zou het theater dan een punt bereiken dat de kaartprijs per stoel fiks omhoog moet of de huur voor de amateurverenigingen die hier spelen.

Nieuwe toekomst
Directeur Rein Kroes is blij dat de toekomst van het theater nu een stuk stabieler is met het onderbrengen bij Concordia. Kroes zelf maakt niet de overstap; na tien jaar zwaait hij af als directeur. Hij heeft een goed vertrouwen in hoe hij het theater achter laat: "Het Vestzak blijft, ook als onderdeel van Concordia, aanstormend podiumtalent de ruimte bieden. Zoals het publiek al jaren van het theater gewend is." Ook de vaste huisgroepen blijven.

Vrijwilligers gezocht
Met de nieuwe stap voor de toekomst is er ook een nieuwe uitdaging: meer vrijwilligers vinden. Onder meer voor de kaartverkoop en achter de bar. Voornamelijk in de avonduren, maar ook in de middag is mogelijk. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Miranda van Beurden via m.vanbeurden@concordia.nl of 053-430 09 99. Kijk ook op: www.concordia.nl/vacatures