Afbeelding
Foto:

Restaurant Los Ponchos blijft innoveren

ENSCHEDE - Restaurant Los Ponchos viert op 1 december het 22-jarig bestaan. Het Mexicaanse specialiteitenrestaurant bouwde in deze jaren een uitstekende reputatie én een trouwe klantenkring op. We praten met eigenaar Simon Kurt over de uitdagingen en de toekomst van het bedrijf.

Los Ponchos opende 22 jaar geleden zijn deuren; opgezet door broers Marco en Simon Kurt. Door de jaren heen heeft het restaurant veel geïnvesteerd, onder meer in een uitbreiding van de oppervlakte in 2014. Niet met als doel om meer zitplaatsen te realiseren, maar gewoon meer ruimte in het algemeen. "Zo kunnen gasten nog steeds een rustig gesprek voeren zonder de sfeer van een kippenhok.", grapt Kurt. Ook de keuken is tegenwoordig een stuk groter dan in de beginjaren. Zo heeft het personeel wat meer ruimte om te werken wat ook de kwaliteit ten goede kwam.

Blijven investeren
Omdat de wensen van de gasten steeds veranderen is het belangrijk om met trends mee te gaan, zo benadrukt Kurt. Alles is wel een paar keer vernieuwd; zo kwam er twee maanden geleden nieuw meubilair. "We laten het zeker niet oubollig worden!". Gasten moeten zich altijd thuis voelen en zich nooit gaan vervelen. De combinatie van een goede sfeer met een verrassende menukaart weet mensen goed vast te houden. Natuurlijk zijn er ook op voedsel-gebied steeds nieuwe trends. Zo bevat de menukaart tegenwoordig ook een mooie selectie van veganistisch en glutenvrije gerechten. Los Ponchos heeft met de Mexicaanse kaart een uniek iets in Enschede. Broer Marco runt tegenwoordig steak- en tapasrestaurant en café CopaCabana - een mooie aanvulling op het overige aanbod, maar niet een concurrent van Los Ponchos. Sommige ondernemers met meerdere restaurants doen vaak hetzelfde kunstje, wat Los Ponchos dus specifiek wil vermijden.

De toekomst
Los Ponchos wil rond 2020 ook weer het hotel boven het restaurant in gebruik nemen. Zes kamers in het hart van Enschede, waar zeker behoefte aan is. Vroeger was Los Ponchos ook al een hotel, wat toen goed beviel aldus Kurt. Zeker ook in combinatie met het eigen restaurant; iets dat veel hotels tegenwoordig niet echt meer hebben. Een mooie volgende stap voor het bedrijf.

Kom langs
Los Ponchos is gevestigd aan de Korte Haaksbergerstraat 2 in Enschede. Bel met 053-43 11 787 of kijk op: www.losponchos.nl