Afbeelding
Foto:

Laatste voorstelling van 'Orfeo' bij Sonnevanck

ENSCHEDE - Op zondag 2 december eindigt de tour van de voorstelling Orfeo in het eigen huis van Theater Sonnevanck in Enschede. Orfeo is een spannende, grappige en ontroerende versie van de opera L'Orfeo van Monteverdi, voor kinderen vanaf 8 jaar. De voorstelling is een bijzondere coproductie van twee Enschedese gezelschappen: jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck en operagezelschap de Nederlandse Reisopera.

Orfeo ging op 21 oktober in première en speelde 40 keer in kleine theaters en speellokalen op basisscholen in Nederland. Daarmee brachten de twee gezelschappen opera en muziektheater naar de kinderen toe en kregen zij de kans om hiermee kennis te maken. Schrijver en regisseur Daniël van Klaveren bewerkte de oudste opera van de wereld (Monteverdi's L'Orfeo) tot een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Orfeo is een intieme voorstelling, gespeeld door acteur Bart Sietsema, zangers Merlijn Runia en muzikant Christoph Mac-Carty.

Orfeo als popster
Iedereen houdt van hem: Orfeo! De fans staan voor hem in de rij. Als Orfeo zingt is het alsof de zon gaat schijnen en verdriet niet meer bestaat. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend duo zijn ze. Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo weigert het te geloven. In zijn leven sterft er niemand! En zeker Eurydice niet. Tot aan de onderwereld reist hij om haar terug te vinden. Als het moet zal hij de Dood betoveren met zijn zang. Maar is dat genoeg om haar weer mee te nemen?

Kaarten bestellen
Kaarten voor Orfeo op zondag 2 december om 15.00 uur in Theater Sonnevanck (Walstraat 2) kunnen worden besteld via www.sonnevanck.nl/voorstelling/orfeo of door te bellen naar 053 – 431 54 00 (ma t/m vr 9.00 – 17.00 uur). Kaarten kosten €7,50 voor kinderen t/m 12 jaar en €10,- voor volwassenen. De voorstelling duurt ongeveer een uur. Meer informatie over Orfeo op https://www.sonnevanck.nl/voorstelling/orfeo.