Afbeelding
Foto:

Wat maak je? Lifestyle-art.

Wat maakt jouw werk speciaal?
Lifestyle-art biedt een creatieve handelswijze voor problemen. Kunst is nooit 'af', dat is lastig, maar níets is ooit af. Alles blijft zich ontwikkelen, ook buiten de kunst. Kunst biedt de vrijheid om hiermee te experimenteren, dat is het belang ervan.

Waar kunnen we jouw werk zien?
Als curator opende ik eind oktober een expositie in Bronkhorst. Hiervoor vroeg ik negen kunstenaars in een hut te verblijven. Deze had ik in een Noors bos gebouwd, en vervolgens zelf bewoond. Dichter bij huis is mijn werk van 15 december tot en met 24 februari 2019 te zien in Concordia (Langestraat 56, Enschede).

Welke kunstenaar bewonder je?
De grote broer van lifestyle-art is totaal-kunst; die overstijgt het individuele niveau en werkt globaal op het onderbewuste: de menselijke essentie. Het raakt diverse culturen en levenswijze op dezelfde gepassioneerde wijze. Hierom bewonder ik hoe Donald Trump mensen wereldwijd in beweging weet te krijgen, zij het goedschiks, of kwaadschiks.

Wat betekent Enschede voor je?
Enschede was invloedrijk als rauwe stad. Deze poogt nu iets te zijn wat ze niet is. Het zou Enschede ten goede komen als er weer gekraakt zou kunnen worden door initiatiefrijke mensen.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede. Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/