Afbeelding
Foto:

Het Assink Lyceum haalt geld op voor het goede doel

HAAKSBERGEN - Op vrijdag 19 oktober hebben alle leerlingen van de eerste klas van Het Assink lyceum aan de Van Brakelstraat gedurende 20 minuten zoveel mogelijk rondjes om de bergingsvijver in Haaksbergen gelopen om geld op te halen voor een goed doel.

Ze hebben hiervoor sponsoren gezocht die per rondje een bedrag wilden doneren. De opbrengst komt ten goede aan een goed doel dat is aangedragen door voormalig leerling Bente Baltink.

Het goede doel
Bente volgt de opleiding Sport en Bewegen aan het ROC van Twente. Voor haar eindopdracht organiseert ze een project "The Ethiopië X-perience". Het is een project dat zich richt op kinderen met een beperking in Ethiopië. Samen met een aantal medestudenten van de opleiding gaat ze in februari naar Ethiopië. Hier gaan zij kinderen met een beperking sportlessen geven. De sportlessen worden normaal gegeven door een "SPAT-trainer". Een SPAT-trainer is iemand met een beperking die lesgeeft aan kinderen met een beperking.

Activiteiten
Met het geld dat is opgehaald kunnen activiteiten worden gehouden en kunnen er sportmaterialen worden gekocht zodat de kinderen hier lange tijd mee kunnen worden voorzien. Meer informatie over dit goede doel is te vinden op de opgerichte facebookpagina: https://www.facebook.com/ethiopiexperienceenschede.

Leerlingen
Alle leerlingen hebben met elkaar het prachtige bedrag van €1700,- opgehaald. Hieronder zijn de drie leerlingen te zien die het meeste geld hebben opgehaald, de aandrager van het goede doel en een LO-docent van de locatie.

Van links naar rechts
Tessa Nijhof, Florian Lurvink, Bente Baltink, Lian Smit, Patrick Noordink