Afbeelding
Foto:

Medailles voor de Guzman Martial Art

Medailles voor de Guzman Martial Art

ENSCHEDE - Martial Arts school "Guzman Martial Art" uit in Enschede deed mee aan een internationale wedstrijd Tang Soo Doo in Engeland, en niet zonder succes! Zowel de jeugdleden als hun instructeur wisten medailles in de wacht te slepen bij de wedstrijd op 17 november. Uiteindelijk keerden ze gezamenlijk terug met 8 medailles.

De internationale wedstrijd werd gehouden in het Engelse Doncaster. De Enschedes martial arts school had speciale goedkeuring gekregen om twee leerlingen mee te nemen en daarvoor iets eerder vrij te geven op de vrijdag. De zevenjarige Noury Douwenga deed voor het team mee en won een zilveren medaille op het onderdeel loopvorm. In de klasses non-contact en semi-contact behaalde hij zelfs twee keer goud. De achtjarige Ferron van Rossum won op dezelfde onderdelen zilver en twee keer brons. Instructeur Johan van Ingen viel zelf ook in de prijzen. Hij behaalde brons op de loopvorm en zilver bij het onderdeel wapens.

Spannende reis
Het team vertrok gezamenlijk op vrijdagmiddag vanaf Schiphol naar het Engelse plaatsje. Zaterdag was de spannende wedstrijddag, maar behalve het doel waar ze voor kwamen was er ook tijd voor ontspanning. Na de wedstrijd genoot het team van een stevige maaltijd in een plaatselijke pub. Ook mocht een wandeling door het nabijgelegen Sherwood Forest, het bos van Robin Hood, niet ontbreken tijdens de trip. Het team landde op zondagavond rond 17.00 uur weer in Schiphol waar ze werden verwelkomt door hun familieleden. Het team blikt dan ook tevreden terug.