Afbeelding
Foto:

Dag van de Rechten van de Mens

ENSCHEDE - Maandag 10 december van 16.00 uur tot 20.00 uur organiseert Amnesty International Enschede samen met de bibliotheek Enschede en lunchcafé Stoet een bijzondere middag op de Dag van de Rechten van de Mens.

De Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen houdt de Enschedese Mensenrechtenlezing. Neem deel aan de schrijfmarathon van Amnesty International! De Die-dichters (Dichters-In-Enschede) dragen hun speciale aan de mensenrechten gewijde gedichten voor en Koor 053 zorgt voor muzikale momenten. Ook is er een optreden van midwinterhoornblazers.

Amnesty International
Amnesty International houdt elk jaar op 10 december wereldwijd de Dag van de Rechten van de Mens om aandacht te vragen voor mensen die gevangen zitten vanwege gewetensbezwaren, geloof, politieke of seksuele voorkeur. Burgemeester Onno van Veldhuizen zal in de Centrale Bibliotheek aan de Pijpenstraat de Enschedese Mensenrechtenlezing houden. De lezing start om 17.30 uur. Naast de mensenrechtenlezing van burgermeester Veldhuizen zijn er verschillende activiteiten gepland in de bieb en in het aanpalende lunchcafé Stoet. Iedereen, jong en oud, kan brieven en kaarten schrijven aan de overheden die gewetensgevangenen vasthoudt tijdens de schrijfmarathon die van 16.00 uur tot 20.00 plaatsvind. Voor kinderen wordt er voorgelezen en zijn er mooie kleurplaten.