Sjors Sportief Special

ENSCHEDE - Vanaf maandag 21 januari gaat een nieuwe variant van Sjors Sportief van start, namelijk Sjors Sportief Special. Deze variant is speciaal voor kinderen en jongeren uit het speciaal basis- en voortgezet onderwijs. Door Sjors Sportief Special draagt Sportaal weer bij aan één doel, namelijk zorgen dat iedereen kan sporten.


Sportaal probeert mensen te stimuleren om samen te bewegen en te sporten. Sportaal organiseert sportactiviteiten, zorgt voor veilige en schone sportaccommodaties en zorgt dat iedereen met sportactiviteiten mee kan doen. Vanaf schooljaar 2017-2018 is Sportaal in Enschede gestart met Sjors Sportief voor basisschoolleerlingen. Sjors Sportief is een sportkennismakingsproject waarbij op een laagdrempelige manier kennis word gemaakt met het sportaanbod in de gemeente. Na Sjors Sportief heeft Sportaal ook Sjors Sportief Special opgericht.

Sjors Sportief Special
In samenwerking met Special Hoes wordt er in januari 2019 een start gemaakt met Sjors Sportief Speciaal. Sjors Sportief Special is gericht op kinderen en jongen uit het speciaal basis- en voortgezet onderwijs cluster 4 gedragsproblematiek en autisme en praktijk onderwijs. Er wordt een nieuw boekje ontwikkeld met daarin het sportaanbod. Vanaf maandag 7 januari tot en met vrijdag 11 januari worden boekjes uitgedeeld en vanaf dat moment kunnen de kinderen en de jongeren zich inschrijven voor de sportlessen. Op de website sjorssportief.nl is het boekje ook te vinden. De kinderen en de jongeren kunnen één of meerdere activiteiten uitkiezen. Zij volgen dan enkele naschoolse lessen bij de verenigingen.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Manon Huinink door te mailen naar m.huinink@sportaal.nl.