Afbeelding
Foto:

Rijd goed de winter in met de wintercheck

ENSCHEDE - De koude dagen staan weer voor de deur of zijn als u dit leest misschien al wel aangebroken. Hoogste tijd om uw auto hierop voor te bereiden en een wintercheck te laten uitvoeren. Zo kunt u met een gerust hart met uw bolide de kou trotseren. Bij Auto Kuilder kunt u nu een gratis wintercheck laten uitvoeren tot en met 14 december.

Als de komende winter net zo koud uitvalt als de afgelopen zomer warm was, kunnen we onszelf en onze auto maar beter goed voorbereiden. Zoals het lichaam soms met klachten op kou reageert, zo ondervinden diverse onderdelen van de auto ook hinder van de koude periode. Waar we onszelf tijdens de koude dagen warm aankleden, kan ook onze auto dus wel wat voorbereiding gebruiken. Gun uw auto deze winter een warme sjaal en laat uw auto door Auto Kuilder controleren.

Wintercheck
Tijdens de wintercheck zal uw auto op 20 belangrijke punten worden gecontroleerd. Een aantal vitale punten die hierin zeker worden meegenomen zijn de accu, de verlichting en de banden. Zo wordt allereerst de accu aan een controle onderworpen. Deze heeft het zwaar in de winter, de lage temperatuur zorgt namelijk voor een toename van de startweerstand van de motor waardoor de accucapaciteit afneemt. Vooral als je accu al wat ouder is, kan het starten van de motor moeizaam gaan of zelfs helemaal niet lukken. Dat willen we natuurlijk voorkomen en daarom is de accucontrole een belangrijk onderdeel. Tevens wordt er gekeken of de verlichting nog naar behoren werkt en of deze juist afgesteld staat. Ook het bandenprofiel en de bandenspanning worden gecontroleerd. De wintercheck is inclusief het bijvullen van de ruitenvloeistof.

Kom langs
Terwijl u wacht tot uw auto helemaal winterklaar wordt gemaakt, kunt u genieten van een lekker kopje koffie. U vindt Auto Kuilder aan de Midzomerweg 22 in Enschede.