Afbeelding
Foto:

Fris je interieur op

TWENTE - Soms heb je behoefte aan een opfrisser voor je interieur, maar wil je hier niet gelijk veel geld aan uitgeven. Met een beetje creativiteit en wat aanpassingen breng je weer even dat nieuwe gevoel in je huis.

Af en toe verandering aanbrengen in je interieur geeft weer frisse energie, maar het gaat aardig in de papieren lopen als je telkens je hele inrichting moet vervangen. Om net even dat nieuwe gevoel te creƫren, kan het veranderen van een paar elementen al een groot verschil maken.

De basis
Laten we allereerst eens beginnen bij de basis, de vloer en de muren. Heb je er wel eens over nagedacht om de vloer aan te pakken? Met een middag doorwerken, geef je bijvoorbeeld je houten vloer een totaal nieuwe look. Zo kun een donkere houten vloer schuren, zo krijgt gelijk de hele ruimte een stoere uitstraling. Ook kun je ervoor kiezen een houten vloer een kleurtje te geven, dat verandert gelijk de hele uitstraling van de ruimte. Een andere manier om nieuwe sfeer in een ruimte te brengen, is door een fris kleurtje op de muur. De afgelopen tijd zie je veel warme kleuren, van diep gepigmenteerde kleuren tot zachte natureltinten. Denk aan diep terracottarood, poederige pastels en de honingwarme ambertint die je veel terugziet. Met warme en zachte tinten krijgt de ruimte gelijk een rustgevende uitstraling. Naast het opfrissen van de basis kun je natuurlijk met accessoires heel wat bereiken. Een simpel element waar je een groots effect mee bereikt is groen, met planten breng je gelijk je interieur tot leven. Ben je niet zo'n held met de verzorging? dan zijn er altijd nog echt-lijkende neppers. Daarnaast zijn fleurige kussens en een mooi plaid ook altijd fijne opleukers voor je interieur, evenals een mooi vloerkleed. Daarnaast is het afstruinen van markten, marktplaats en de kringloop altijd een goed idee om leuke items voor een prikkie te vinden. Soms vind je hier net dat leuke vintage item dat als pronkstuk van je interieur kan fungeren.