Afbeelding
Foto:

Enschede wil groene straten

ENSCHEDE - Enschede is een steeds groenere gemeente. Naast het grotere duurzaamheidsbeleid van de gemeente kunnen ook veel Enschedese straten iets doen om duurzamer te worden. Om hen hierbij te helpen wordt op woensdag 28 november een bijeenkomst van de Groene Loper Enschede gehouden.

Het thema van deze avond is 'het vergroenen van je straat'. Vooral in de stad is beplanting in tuinen en straten belangrijk. Het maakt de stad mooier en leefbaarder en het is belangrijk voor het dierenleven. Zo is voldoende biodiversiteit belangrijk voor het behouden van insecten zoals vlinders en vogels. Ga je samen met je buren in de straat aan de slag, dan leer je bovendien de buren beter kennen. Iedereen met een goed idee voor een groen project of een algemene interesse van de Enschedese duurzame ambities is van harte welkom bij deze bijeenkomst. De bijeenkomst is op 28 november bij Beien-Noord, Meeuwenstraat 160, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan door te mailen naar groeneloperenschede@gmail.com

Klimaatverandering
Het vergroenen van de straat speelt ook een belangrijke rol bij de klimaatverandering. We worden steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Vooral dit jaar was het extreem: nog nooit was het zo droog, warmterecord na warmterecord is verbroken en als het regende ging het zo hard dat er wateroverlast met schade ontstond. Als bewoner kun je veel doen om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over de mogelijkheden en helpt de Groene Loper Enschede je verder bij het realiseren van je plannen.

Groene Loper Enschede
In Enschede zijn veel inwoners bezig om hun eigen omgeving groener te maken. De Groene Loper Enschede brengt deze initiatieven samen, biedt ondersteuning en ontwikkelt nieuwe initiatieven. Door wijkmoestuinen, natuurspeelplekken en bloemenlinten knappen buurten op, leren buurtbewoners elkaar kennen en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis. Binnen de Groene Loper Enschede komen al deze groene initiatieven samen.