Lichtjesactie voor omgekomen soldaten

ENSCHEDE - Ook dit jaar worden op 24 december weer lichtjes geplaatst op de graven van gesneuvelde geallieerde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog.

Net als vorig jaar zullen zo deze gevallen geëerd worden voor de ultieme offers die zij brachten in dienst van vrede. Op verzoek van een aantal bezoekers van vorig jaar zal de plechtigheid om 16.30 uur gehouden worden op de Oosterbegraafplaats aan de Noord Esmarkerrondweg te Enschede, iets vroeger dus dan vorig jaar. De organisatie hoopt dat er dit jaar ook weer een groot aantal mensen zal komen om samen de jonge mannen te gedenken die hun leven voor onze vrijheid hebben gegeven.

Ingetogen
De plechtigheid zal een sober karakter dragen zoals dat past in de tijd van het jaar. Nadat ze gezamenlijk langs het met fakkels verlichten pad naar het erehof zijn gewandeld zal een kort welkomstwoord worden gesproken, daarna zullen ze de kaarsen plaatsen. Voor de burger-slachtoffers en verzetsmensen zal ook dit jaar een witte kaars aangestoken worden bij het cross of sacrifice. De aanwezigen worden gevraagd bij het ontsteken en het plaatsen van de kaarsen te helpen. Vervolgens zal nog een korte overdenking worden uitgesproken die past bij dit ingetogen moment. Daarna zullen de bezoekers gezamenlijk naar de uitgang teruglopen.

Hulp welkom
Indien u wilt meehelpen bij de uitvoering van deze herdenking, neem dan contact op via de mail: avanaarsen1956@gmail.com voor meer informatie. De organisatie kan altijd een paar helpende handen gebruiken. Ook is er behoefte aan financiële sponsoring, zodat de lichtjesactie ook de komende jaren een traditie zal blijven.