Relatieconcert waarbij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht een optreden verzorgd in Stadschouwburg de Harmonie.
Relatieconcert waarbij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht een optreden verzorgd in Stadschouwburg de Harmonie. Foto: Sgt. Jan Dijkstra/Mediacentrum Defensie

Kerstconcert van de Koninklijke Luchtmacht

ENSCHEDE - Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht komt 14 december naar Expotwente in Enschede voor een uniek benefiet kerstconcert. De show is dit jaar slechts twee keer voor publiek te zien in Nederland. Het evenement wordt door het DienstenCentrum Human Resources georganiseerd. Dit defensieonderdeel, gesitueerd in Enschede, wil mensen uit de regio die het niet makkelijk hebben of een verzetje kunnen gebruiken een hart onder de riem steken.

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is deze kerst kwistig met muzikale 'champagne à gogo': bubbels in overvloed, een tikkeltje chic, een vleugje kitsch, de decadente sfeer van de betere nachtclub. De trompetten fonkelen, de klarinetten gloeien en de brushes strelen het drumstel: tijd voor Last Christmas, ditmaal in de stijl van de oude Berlijnse dansorkesten. Maar voor 'Xmas à gogo' maakt het gedempte licht al gauw plaats voor de flitsende spots van een kerstshow waarin het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht een bruisende samenwerking aangaat met zangsolisten Paul van Kessel en Nicoline Pouwer.

Uniek orkest
Nergens anders ter wereld vind je 41 blazers en een 7-koppige ritmesectie in een orkest. Topmusici die symfonische popmuziek spelen met een krachtige groove. Bekende nummers worden in een nieuw jasje gestoken door verrassende samenwerkingen met muzikanten en vocalisten. De lichtshows en beelden op een grote ledwall zorgen voor een spectaculair decor. Hightech, soulvol en messcherp. Een unieke combinatie. Het orkest is bekend van bevrijdingspop en de Last Post bij de aankomst van de MH17-slachtoffers op vliegbasis Eindhoven, maar doet veel meer. Intiem als de situatie erom vraagt, en het volgende moment groots. Dynamisch dus, maar altijd met een eigen sound waar je niet omheen kan.
Kaarten
Het DienstenCentrum Human Resource (DC HR) heeft vanuit de maatschappelijke betrokkenheid van Defensie haar eigen Goodgoanfonds opgericht. De commissie zit zich in voor goede doelen van sociale aard in de regio Enschede. Activiteiten worden gerealiseerd via donaties, sponsoring of vrijwillige inzet van de medewerkers van het DC HR. Dit jaar is het Goodgoanfonds in de gelegenheid het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in te zetten voor een benefietconcert. Het fonds nodigt ook mensen uit om gratis het concert bij te wonen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met oa het Leger des Heils, Livio, Zorggroep Manna, stichting Zekere Basis, stichting de Zonnebloem. Om het concert te kunnen bekostigen zijn kaarten a 5 euro verkrijgbaar via www.goodgoanfonds.nl of bij Primera Kroezen Stroinkslanden, Primera Kroezen 't Ribbelt en Primera Marcel in Losser.