Workshop voor werkzoekenden

HAAKSBERGEN - Komende dinsdag 20 november organiseert Kulturhus Haaksbergen de maandelijkse Walk&Talk workshop. Werk zoeken hoef je niet alleen te doen! Tijdens de Walk & Talk-workshops ga je praktisch aan de slag met werk zoeken.

Met Personal Branding wordt bedoeld dat jij je moet onderscheiden van anderen en jezelf verkopen richting de werkgever. Tijdens Personal Branding beschouw jij jezelf als merk en profileer jij je op die manier in jouw sollicitatiebrief, cv en social media. Het is belangrijk dat je niet opgaat in de massa van sollicitanten, maar dat je voldoende opvalt om opgemerkt te worden. Jouw doel is om uiteindelijk te worden uitgenodigd op sollicitatiegesprek. Het begint hier vaak bij jouw ingestuurde sollicitatie. Zorg voor een pakkende openingszin en opvallend cv. Daarnaast moet je zorgen voor vindbaarheid. Iemand die online niet vindbaar is roept vaak vragen op. Wanneer je gebruik maakt van LinkedIn of Facebook zorg er dan voor dat deze professioneel is ingericht met een goede zakelijke foto.

De STARR-methode
Om jezelf als merk te kunnen verkopen is het belangrijk dat jij jezelf goed in kaart hebt. Om een goed beeld van jezelf te schetsen en deze te verkopen aan de werkgever kun je gebruik maken van de STARR methode. Hiermee wordt het voor een werkgever duidelijker wat er van jou verwacht kan worden. Daarmee kun jij concurrentievoordeel behalen ten opzichte van de andere sollicitanten.

Aanmelden
De workshop wordt gegeven door Sheena Kozijn van sollicitatieadviesbureau Carrièrezaken uit Nijverdal. Het duurt van 09.30 tot 12.30 uur in de gymzaal van Kulturhus Haaksbergen aan de Sterrebosstraat 2 te Haaksbergen. De kosten zijn 5 euro en je kunt je aanmelden via info@kulturhushaaksbergen.nl.