Afbeelding
Foto:

Theatertalent gezocht

ENSCHEDE - Voor het zesde jaar op rij maakt Theater Sonnevanck een Coming of Age voorstelling met jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Hiervoor is het Enschedese theatergezelschap op zoek naar getalenteerde acteurs, muzikanten, zangers en dansers. In dit project krijgen zij de kans om onder begeleiding van ervaren theatermakers een professionele voorstelling te maken. Jongeren kunnen zich tot 30 november inschrijven voor de audities.

De Coming of Age voorstelling is het jaarlijks terugkerende talentontwikkelingsproject van Theater Sonnevanck. Daar waar het gezelschap normaal gesproken theater maakt vóór kinderen en jongeren, wordt in de Coming of Age voorstelling samengewerkt mét jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Eerder werden De Gedaanteverwisseling (2014), Onderdier (2015), De Winkelkoning (2016), Macbeth (2017) en Een Midzomernachtsdroom (2018) gemaakt.

Regisseur
Dit jaar wordt de voorstelling geregisseerd door Daniël van Klaveren. Daniël studeerde in 2005 af aan de acteursopleiding van de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. Hij regisseerde eerder voorstellingen bij onder andere de Toneelmakerij, Nieuw Utrechts Toneel en OperaZuid. Hij schreef en regisseerde dit najaar de 8+ voorstelling Orfeo, die Theater Sonnevanck samen met de Nederlandse Reisopera heeft gemaakt.

Inschrijven
Jongeren tussen de 12 en 15 jaar kunnen zich t/m 30 november via de website van Theater Sonnevanck aanmelden voor de audities: https://www.sonnevanck.nl/coming-of-age/meld-je-aan/. Ervaring is geen vereiste en deelname is kosteloos. De eerste auditieronde vindt plaats op zaterdag 8 december in het eigen huis van Theater Sonnevanck, Walstraat 2 in Enschede. Op zondag 9 december volgt de tweede auditieronde.

Coming of Age
De kick-off van het project is op zaterdag 16 maart 2019, waarna op zaterdagen in maart en april gerepeteerd wordt. In de meivakantie (29 april t/m 3 mei 2019) zijn de deelnemers fulltime aan het werk met de voorstelling tijdens de montageweek. De voorstelling gaat op zaterdag 4 mei 2019 in première.

Informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op de website https://www.sonnevanck.nl/coming-of-age/