Afbeelding
Foto:

Popronde Enschede

ENSCHEDE - De Popronde komt dit jaar op vrijdag 16 november weer naar Enschede. Een breed spectrum aan veelbelovende bands is te bewonderen, met maar liefst optredens van 31 bands op 21 podia in en rond de binnenstad waarmee Enschede de 14e Popronde van het land blijft.


De Popronde breidt dit jaar uit met een aantal prachtige nieuwe locaties zoals kledingwinkel Klof, Stanislaus Brewskovitch, Bar Update, Perron 22, Metropool Enschede en het Holland Casino. Ook de avondsessies elk uur in de Torenkamer van de Grote Kerk mogen hier niet onvermeld blijven. De Twentse connectie is goed vertegenwoordigd met verschillende bands, zij spelen vanaf 14.45 uur in de binnenstad. De officiële Popronde Afterparty is in de gloednieuwe Club Recklezz waar tot in de late uurtje gefeest wordt.

Enschede
De Popronde Enschede begint met de eerste previews om kwart voor drie bij Boekhandel Broekhuis met ANNA-ROSE (UK). Verder zijn er ook previews bij Kaj's Guitarstrore, Meisje en Planet of Sound. Om 18:30 uur luidt Ziggy Splynt in Jansen & Janssen het goedgevulde avondprogramma in, dat om 00:30 uur op de afterparty in Club Recklezz wordt afgesloten met de sfeervolle indie-rock van Kitchenette. Het gehele programma van Popronde Enschede is te vinden op www.popronde.nl/steden/enschede.

De Popronde
De Popronde is hét reizende popmuziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de 130 geselecteerde Poprondebands en acts –de nieuwe generatie popmuzikanten– langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan één muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Nieuwe ervaring
Alle optredens zijn gratis toegankelijk. De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. Regelmatig staan de Popronde- bands bij DWDD.

Organisatie
Het doel vanuit de Popronde is de signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek. Partner en Overijsselse popnieuwssite 3voor12/Overijssel onderschrijft deze doelstelling en doet verslag in woord en beeld.

Informatie
Voor meer informatie over de Popronde in Enschede kijk op: www.facebook.com/EnschedePoprondehttp://www.facebook.com/EnschedePopronde of www.twitter.com/PoprondeEnsch. En voor het programma van alle steden kijkt u op www.popronde.nl, www.facebook.com/Popronde of www.twitter.com/Popronde of download de Popronde-app.