Excelsior Lonneker viert 100-jarig jubileum met een leuke kerstmarkt

LONNEKER - Op zaterdag 15 december zal muziekvereniging Excelsior Lonneker het Dorpsplein in Lonneker omtoveren tot een waar kerstsprookje.

Van 12.00 tot 21.30 uur wordt daar een "Jubileum Kerstmarkt" georganiseerd door de 100-jarige muziekvereniging. Met vele kerstkraampjes en lekkere versnaperingen belooft het een gezellige dag te worden waarbij de muzikale omlijsting onder andere wordt verzorgd door de muziekvereniging zelf en door zanggroep "All Flavours" die volledig in Dickensstijl aanwezig zal zijn bij de kerstmarkt. Daarnaast zullen jachthoornblazers "De Blattbloasers", de midwinterhoornblazers en het draaiorgel "De Tukker" hun muzikale steentje bijdragen. Voor de kinderen is er naast een schminkkraam ook een draaimolen waar zij zich kunnen vermaken. Om het winterse sfeertje af te maken kunnen de ijzers ondergebonden worden voor een rondje schaatsen op de ijsbaan. Daarnaast kan er een kijkje worden genomen in de kerk.

Lampionoptocht
Ook organiseert IJsclub Lonneker deze dag de jaarlijkse Lampionoptocht. Om 18.00 uur zal de optocht vertrekken vanaf het Dorpsplein en bij terugkomst worden de lichtjes in de grote kerstboom op het plein ontstoken. Daarna kan de dag nog gezellig worden afgesloten met een hapje en een drankje op het plein. De organisatie hoopt natuurlijk weer op veel gezelligheid en bezoekers in deze mooiste tijd van het jaar.