Afbeelding
Foto: E. van den Belt.

Winterfair bij Zorgboerderij De Borkeld

RIJSSEN – Bij Zorgboerderij de Borkeld aan de Borkeld 1a te Rijssen wordt donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 november weer de populaire winterfair gehouden. De entree is gratis en er is ruime parkeergelegenheid.

Jan Boertje van de organisatie zegt dat er veel te beleven is op het "mooiste en gezelligste evenement van Twente." Er zijn minstens 70 standhouders. Voor de kinderen is er een skelterbaan, Gerrit Zandvoort geeft demonstraties met zijn roofvogels, er worden klompen gemaakt en op de zaterdag vinden demonstraties van de Brandweer plaats. Ga daarnaast de uitdaging aan met spijkerslaan of spijkerbroek hangen.

Bruidsplein
Een deel van de tent wordt ingericht als Bruidsplein. Volgens Jan Boertje komen er een aantal standhouders rond het thema Trouwen zoals Bruidsmode, maatpakken voor de mannen, een bloemist, een fotograaf voor een trouwreportage. Ook wordt een gezamenlijk actie voorbereid voor toekomstige bruidsparen.

Goed doel
Er is van alles te eten, te drinken en te proeven. In de gezellige overdekte koffietent met veel zitplaatsen kan worden bijgepraat onder het genot van iets lekkers. De opbrengst van de Winterfair gaat naar het goede doel. "Het geld gaat naar mensen met een verstandelijke beperking en de ouderendagbesteding op Zorgboerderij De Borkeld. Met dat geld kunnen we noodzakelijke aankopen doen, waardoor we onze deelnemers op een zinvolle manier dagbesteding kunnen aanbieden."

Informatie
De sfeer is altijd goed op de winterfair en er is 1100 vierkante meter verwarmde beursvloer. . "Heel gezellig en de saamhorigheid is voelbaar. We laten het concept dan ook ongewijzigd: bezoekers mogen gratis het terrein op en overal in, maar wie met de auto komt betaalt 1 euro parkeergeld. Dat geld is ervoor om de parkeerweilanden na de fair weer in orde te maken." Uitgebreide informatie over de route en andere zaken is te vinden op de website www.winterfairdeborkeld.nl.

Openingstijden
De Winterfair is donderdagavond open van 16.00 tot 21.00 uur, vrijdagavond van 16.00 – 22.00uur en zaterdag van 10.00 tot 16 uur. Ook is er 1100 vierkante meter verwarmde beursvloer. Zelfs met slecht weer is de fair dus top.