Afbeelding
Foto:

Zilverfestival

ENSCHEDE - Op zondag 4 november is het weer tijd voor een Culturele Zondag in de binnenstad van Enschede en dit maal staat deze zondag in het teken van Het Zilverfestival.

Het programma van Het Zilverfestival staat vol met allerlei culturele activiteiten voor 55-plussers; muziek, dans, lezingen, exposities en workshops. Er kan gekeken worden en zelf actief meegedaan worden. Het Zilverfestival is voor 55-plussers en wordt mede mogelijk gemaakt door 55-plussers.

Muziek
Het Zilverfestival zou geen festival zijn als er geen muziek zou zijn, maar dat is er volop. Zo kan er geluisterd worden naar Marcel de Groot, de zoon van Boudewijn de Groot. Hij zal twee keer in het Vestzaktheater optreden met een voorproefje van zijn nieuwste show 'Door' en u kunt daar gratis van genieten. Daarnaast kan er in De Tor geluisterd worden naar onder andere twee generaties Van Koot en Keuter. Ook de muzikale vrienden van No Songs for Old Men zal hier van zich laten horen. Ook in de tent op de Oude Markt zal muziek klinken. Zo zullen hier de tweelingbroers Geert en Machiel van zich laten horen.

Dans
Even met de voetjes van de vloer? Doe dan mee met de workshop waarbij u de beginselen van de tango kunt leren van Walter Gonzales uit Buenos Aires. Liever kijken naar anderen die dansen? Er treden diverse folkloristische dansgroepen op in de Klanderij en in de tent op de Oude Markt of leer Sacred dansen kennen bij de bibliotheek.

En verder
In de bibliotheek aan de Pijpenstraat is er een uitgebreid programma. Jan Bijkerk geeft een lezing over Muziek & Zingeving en Judith Cohen van de Stichting 55plus neemt u mee in het verhaal van de Dolle Mina's. Ook kan er in de bibliotheek worden deelgenomen aan diverse creatieve workshops. Eveneens in de bibliotheek kan er gekeken worden naar diverse exposities.

Alle informatie
Op de website www.culturelezondagenschede.nl is het volledige programma in te zien van alle activiteiten, waar ze plaatsvinden, hoe laat en of er kaarten voor aangeschaft moeten worden. De meeste activiteiten zijn gratis.