Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuw zwembadpark naast Diekmanhal

ENSCHEDE - Het nieuwe zwempark met drie baden komt op een vrije kavel naast het plein van de Diekmanhal. Het college van B&W is blij dat zo een belangrijke stap gezet kan worden voor realisatie van een hypermodern zwembad.

Het nieuwe zwempark is eigendom van Sportaal en er worden drie baden gerealiseerd. Zo moeten veel doelgroepen er gebruik van kunnen maken. Er komen twee sportbaden die gericht zijn op sporters voor banen-, instructie- en verenigingszwemmen. Dit zijn dan een wedstrijdbad van 25 bij 21 meter van 27 graden, dat voldoet aan alle internationale eisen voor wedstrijdzwemmen. Het tweede bad is een 25 bij 14 meter van 30 graden. Verder komt er een warmwaterbad van 25 bij 10 meter met een temperatuur van een aangename 32 graden; goed voor ouderen en therapeutische- / zorgdoeleinden.

Toplocatie
Het buitenbad bij het Aquadrome blijft bestaan en krijgt een aantrekkelijk ingerichte verbinding met het nieuwe zwemcomplex. Er wordt mogelijk ook verbinding gelegd met de Diekmanhal. Het Diekmanterrein krijgt hierdoor steeds meer de uitstraling van Sportcampus waar sporters uit verschillend takken van sport hun plek vinden. Verschillende locaties op het Diekman zijn naast elkaar gelegd. Het college van B&W heeft gelet op de ruimte van de kavel, de bereikbaarheid, parkeren, financiƫle gevolgen en de kansen om de openbare ruimte aantrekkelijker te maken. De kavel naast de Diekmanhal kwam als voorkeur uit de bus.

Trots
Sportwethouder Niels van den Berg: "De stad krijgt een prachtig zwembad op een locatie waar we trots op mogen zijn. De locatie biedt de kans om een functionele verbinding te maken met de Diekmanhal. Aan het centrale Diekmanplein creƫren we een duidelijk hart waar allerlei soorten sporters hun plek vinden." De gemeenteraad besloot tot de bouw van een nieuw zwembad in oktober 2017, toen ze instemde met de zwembadvisie "Waterproof Enschede, zwembadvisie 2020-2050".