Afbeelding
Foto:

Grensoverschrijdend 3-koren concert

ENSCHEDE - Het Politiekoor uit Detmold, Duitsland is op zaterdag 12 oktober te gast in Enschede en geeft samen met ons eigen Politiekoor Twente en het Enschedese LekkerZingenKoor een concert in het Helmertheater.

Het gemengd "Lekker zingen koor" en het Politiekoor Twente staan beide onder leiding van de jonge energieke dirigent Tim de Man. Tim de Man heeft zijn opleiding genoten aan het Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Zijn methodische en vernieuwde aanpak geeft de zangers van beide koren veel energie. Dit komt het zingen en de koorperformance ten goede. Dit willen we laten zien en horen in dit lichte concert.

De koren
Het in 1952 opgerichte Politiekoor uit Detmold treedt op onder leiding van Irina Stein. Het koor zingt een programma van onder meer liederen van Johann Straus en Giuseppe Verdi. Het Lekker Zingen Koor zingt een breed repertoire, van klassiek tot licht, wereldmuziek en Nederlandstalig en schuwt ook het Twents niet. Het politiekoor Twente met haar eigen Combo laat liederen als Georgia on my mind van Carmichael, Zing, vecht.. van Ramses Shaffy en Con te partirò van Sartori horen.

Kom ook!
Dit 3KorenConcert wordt gehouden op zaterdag 12 oktober 20.00 uur in het Helmertheater aan de Broekheurnering 1050 te Enschede. Deuren open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop aan de zaal à € 5,-. Donateurs hebben vrije toegang.