Afbeelding
Foto:

Regenboogstad Enschede viert diversiteit

ENSCHEDE - Deze donderdag was weer Coming Out Dag. Een dag om niet alleen open, maar ook trots te zijn op je eigen seksualiteit. Of je nu homo bent of lesbisch, biseksueel, transgender of je thuis voelt in een andere benaming. Ook de gemeente Enschede schonk donderdag aandacht aan dit thema op diverse locaties.

De gemeente hing als meest zichtbare insteek op diverse locaties de regenboogvlag op; het symbool van seksuele diversiteit. Dit in het kader van de Regenboogdagen. De Regenboogdagen benadrukken dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transseksuele - en intersekse personen. In Enschede werd de vlag gehesen op het stadhuis, stadskantoor, bij een groot aantal scholen, zorginstellingen, horecabedrijven, politie en de Regio Twente.

Regenboogontbijt
Voordat de Regenboogvlag in top ging, was er eerst nog een Regenboogontbijt in de Mozaïekzaal van het stadhuis. Iedereen kon daar vanaf 08.00 uur binnenlopen en
aanschuiven.

Coming Out Dag
Op 11 oktober is de internationale Coming-Out-Dag. Rondom deze dag worden elk jaar activiteiten georganiseerd. Dit jaar werden de Regenboogdagen gehouden van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober. In Enschede doen ook meer dan 35 horecagelegenheden mee. Ze hijsen de Regenboogvlag en bieden regenbooggerechten aan. Dit jaar is het thema de acceptatie van lhbti+ in verschillende culturele en religieuze gemeenschappen. Wethouder Kampman: "Enschede is een stad rijk aan diversiteit en als college vinden we het ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt, ongeacht geslacht, geloof of seksuele oriëntatie of identiteit. Je hebt het recht om te zijn wie je bent, altijd en overal. In Enschede onderstrepen we dit tijdens de Regenboogdagen met inhoudelijke, mooie en verrassende activiteiten. En dat blijven we doen zolang het nodig is."

Regenboogstad
Gemeente Enschede werkt aan sociale veiligheid, acceptatie en weerbaarheid van lhbti'ers in onze gemeente. Om een breed gedragen aanpak te garanderen, wordt nauw samengewerkt met onder andere COC Twente-Achterhoek, Katholiek Centrum voor Welzijnsbevordering Overijssel (KCWO), Artikel 1 Overijssel, SHHT (Café Stonewall), Roze in Blauw (Politie Oost-Nederland), Alifa, Saxion Hogescholen, jongeren- en studentenvereniging Exaltio en GGD Twente. Een mooie coalitie.