Afbeelding
Foto:

Scholen Losser actief aan de slag met hun duurzame ambities

LOSSER - De Losserse basisscholen hebben afgelopen woensdag de eerste 'Greune Deals' gesloten met de gemeente Losser. De scholen gaan actief werken aan hun duurzame ambities.'

Scholen zijn grootverbruikers van energie; het zijn vaak grotere panden waar de hele dag verlichting aan is, verwarming en natuurlijk ook computers, koffieapparaten en andere energieslurpers. Er valt dan dus ook veel te besparen.

Greune Deal
Woensdag tekenden de scholen de eerste Greune Deals, in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Dit gebeurde in het gebouw van basisscholen De Verrekijker en De Imenhof. De Greune Deal is een nieuw initiatief van de gemeente Losser. De insteek van de Greune Deal is dat medewerkers en leerlingen van een basisschool zich samen inzetten om tien procent te gaan besparen op het energieverbruik van hun school en bewust om te gaan met afval. In ruil daarvoor biedt de gemeente Losser hen energiemonitoring, een energiescan én een optimalisatie van de energie-instellingen aan. De Greune Deal Losser wordt ook actief ondersteund door de Provincie Overijssel. De scholieren zijn aan zet! Ze worden eigenaar van de energierekening van hun school en proberen op hun eigen manier duurzaamheid op school, in de omgeving én thuis te stimuleren.