Afbeelding
Foto:

Stedelijk Koor zingt meesterwerk Haydn

ENSCHEDE - Het Stedelijk Koor Enschede viert zondag 18 november haar vijftigste verjaardag. Het koor verzorgt een uitvoering van Haydns meesterwerk Die Jahreszeiten en zandtovenaar Gert van der Vijver brengt de seizoenen met zand tot leven.

Het Stedelijk Koor Enschede is in 1968 opgericht door Rinus Luttikhuis en staat sinds 1999 onder muzikale leiding van Armanda ten Brink. Het koor is bekend in de regio, tot aan Carnegie Hall in New York. Een deel van het koor nam daar deel aan de wereldpremière van Karl Jenkins' Sing! The music was given. In de lente huppelen de lammetjes door de wei en hoor je de bijen zoemen. 's Zomers vallen mussen van het dak en is er een onweersstorm. Een donderende fuga barst los; de zangers zoeken een veilig heenkomen voor de bliksemschichten. De herfst staat in het teken van jacht en wijnoogst, dat laatste hoor je aan de dronken koorleden. In de winter komt alles tot rust en zoemen de spinnenwielen; bibberend ziet men uit naar de lente. Het Stedelijk Koor Enschede wordt bijgestaan door het Kammerchor Musikschule Niedergrafschaft Uelsen en het Oost-Nederlands Symfonie Orkest. Solisten zijn: Evelyn Ziegler (sopraan), Wolfgang Klose (tenor) en Peter Arink (bariton). De muzikale leiding is in handen van Armanda ten Brink.

Kaartverkoop
De uitvoering zal om 14.00 uur plaatsvinden in het muziekcentrum Enschede/Wilmersbergzaal. Kaarten kunt u voor 25 euro kopen via: www.wilminktheater.nl. Het koor nodigt natuurlijk ook alle oud-leden uit om na afloop onder het genot van een drankje bij te praten. Opgave bij Gerrie Dors; dit kan telefonisch op: 053-4773704 / 06-38684819.