Afbeelding
Foto:

Home Instead biedt vertrouwde zorg naar úw specifieke wensen

ENSCHEDE - Thuis voelt u zich het prettigst. Ook wanneer u een dagje ouder wordt, wilt u graag comfortabel blijven wonen in uw vertrouwde omgeving. Maar soms hebt u hier wat hulp bij nodig. Home Instead kan u dan helpen door precies de hulp te bieden die u nodig hebt; geheel naar uw wensen.

Home Instead Thuisservice biedt ondersteuning en begeleiding op maat. Zij werkt hierbij anders dan veel andere thuiszorgorganisaties of servicediensten. Home Instead werkt met CAREGivers die langs komen wanneer het u uitkomt en precies die ondersteuning bieden waar u behoefte aan hebt. U hoeft niet te wachten want Home Instead komt op de tijd die met u is afgesproken. U kunt samen met de CAREGiver bespreken hoe u de dag invult.

Klantcoördinator
Wanneer u contact opneemt met Home Instead brengt de klantcoördinator samen met u in kaart waar behoefte aan is. Sinds deze maand is Marleen Fleer actief in deze functie. Zij kan u thuis bezoeken voor een intakegesprek. U kijkt dan samen welke ondersteuning nodig is en hoe dit het beste uitgevoerd kan worden binnen uw wensen. Marleen heeft een achtergrond als verpleegkundige; zij heeft als wijkverpleegkundige en casemanager dementie veel ervaring opgedaan met het leveren van zorg en ondersteuning in de brede zin. Home Instead levert niet-medische zorg en kan daardoor ook heel goed als aanvulling op andere dienst- en zorgverleners worden ingezet. Marleen bewaakt de grens tussen medische en niet-medische zorg en onderhoudt ook de contacten met andere dienstverleners.

Alles naar wens
Wanneer duidelijk is waar uw behoefte ligt en de dienstverlening is gestart, bewaakt Marleen ook de kwaliteit van ondersteuning die u ontvangt van uw persoonlijke CAREGiver. Het belangrijkste is dat u tevreden bent over de uitvoering en dat er goed wederzijds contact en vertrouwen is. Het is immers ook een heel persoonlijk iets; een verzorgende die dagelijks bij u thuiskomt. Hier ligt ook de kracht van Home Instead: u kiest een vaste GAREGiver of team van CAREGivers. Zo bouwt u een echte vertrouwensband op.

Goede training
Op dit moment heeft Home Instead Enschede negen actieve CAREGivers die ondersteuning kunnen bieden. Op korte termijn komen hier nog eens tien medewerkers bij. Deze gaan binnenkort starten met hun training. Zij zijn breed inzetbaar. De CAREGivers hebben ook een belangrijke signalerende functie; zij hebben kennis en ervaring met het proces van ouder worden. Veel van deze medewerkers hebben ervaring in de zorg maar dit is geen vereiste. Home Instead biedt de CAREGivers een uitgebreid trainings- en ondersteuningsprogramma.

Dementie
Door de vergrijzing neemt het aantal senioren met dementie toe. Home Instead biedt ook voor deze groep passende ondersteuning zodat ook zij lang zelfstandig kunnen blijven wonen. Dit kan dan ook een zeer welkome aanvulling zijn op de hulp die familie biedt als mantelzorger. Door Home Instead in te schakelen kunnen ook zij weer gewoon partner, zoon of dochter zijn. Met een gerust hart dat de zorg voor hun dierbare in vertrouwde handen is.

Maak kennis!
Home Instead kijkt graag samen met u welke ondersteuning nodig is en welke specifieke wensen u hebt. Neem contact op met Home Instead om een afspraak te maken voor een gesprek of meer informatie. Home Instead Enschede is telefonisch bereikbaar op 053 30 30 122. U kunt ook een email sturen naar: info.enschede@homeinstead.nl. Kijk ook op: www.homeinstead.nl/enschede.