Afbeelding
Foto:

Vakbondscafé 'Werken over de grens'

LOSSER - Wat komt er zoal kijken bij werken over grens? Om die vraag te beantwoorden nodigt de FNV werknemers die over de grens pendelen of overwegen dat te gaan doen uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdagavond 9 oktober in Losser.

"Voor je kansen op de arbeidsmarkt is het altijd goed om een blik over de grens te werpen", zegt Hans Hupkes, bestuurder van de FNV voor de arbeidsmarkt in de Euregio. "Maar hoewel de grensbomen al lang weg zijn, blijft de grens nog een belemmering door verschillen in wet- en regelgeving en cultuur. Daarom is het goed om je terdege te oriënteren."

Goed advies
Een deskundige van het Grensinfopunt van de Euregio in Gronau zal een overzicht geven van zaken waaraan je moet denken als je over de grens werkt of gaat werken. Samen met deskundige kaderleden van de FNV zal hij vragen beantwoorden. Hoewel Nederland en Duitsland in veel dingen overeen komen, zijn er wel degelijk grote verschillen. Bijvoorbeeld qua verschillen in belastingwetgeving en erkenning van diploma's. Er is wel groeiende aandacht voor het wegnemen van deze en andere hindernissen, juist om zo het werken over de grens aantrekkelijker te maken voor een grotere doelgroep.

Kom ook
Vakbondscafé 'Werken over de grens', dinsdagavond 9 oktober 2018, 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Café het Spoortje, Gronausestraat 70, Losser. Iedere belangstellende is welkom. Wel graag opgeven door een mail te sturen naar noordoost.twente@vereniging.fnv.nl.